Aangenaam, ik ben Niels

naamloos (31 van 62)Hallo, ik ben Niels Thijssen.

Ik ben 38 jaar jong, en woonachtig in het noordlimburgse stadje Gennep. In het dagelijks leven verdien ik mijn brood bij een financiele instelling als test-coordinator. Ik ben nog single, heb geen kinderen noch huisdieren.

Ik ben om diverse redenen gemotiveerd. Zo houd ik graag van een (fysieke) uitdaging, waarbij de fiets een hulpmiddel is deze te bereiken. Het lijkt me enerverend en indrukwekkend om na 7 dagen afzien het gevoel te mogen ervaren van de teamgeest die ontstaat waar oud-Duchenne Heroes deelnemers over spreken. Maar bovenal omdat ik de Duchenne Heroes een warm hart toedraag.

In mijn directe omgeving ken ik helaas niet een kind waar ons team voor kan inspannen, maar dat weerhoud mij niet mijn best te gaan doen. Want, helaas veel te vroeg, heb ik wel mijn broertje Eelke jaren zien worstelen met een geheel andere spierziekte, het syndroom van Kearns-Sayre. Helaas is Eelke door een noodlottig ongeval ons gezin veel te vroeg ontvallen. Daarom is het voor mij nog meer dan ooit de uitdaging om mijn spieren in te zetten voor de kinderen die op jonge leeftijd moeten vechten. In de hoop dat iedereen met daadkracht de spierziekte van Duchenne (maar ook andere spierziekten) de wereld uit kan trappen!!!

Verder rijd ik dagelijks woon-werkverkeer op een Gazelle stadsfiets, en heb daarnaast nog een ligfiets (Optima Stinger) en een mountainbike voorhanden. De mountainbike, een Rose Count Solo 2, is in 2012 aangeschaft en gebruik ik voor Duchenne Heroes 2013.

Een solide ontwerp van deze fiets is kenmerkend: alleen voorvork-vering van RockShox, remschijven voor-en achter van Magura, en een fris-blauw-witte verschijning in de bossen van Groesbeek. Want daar rijdt Niels wekelijks zijn rode en groene route in regio van Groesbeek-Nijmegen, genietend van de natuur.

En hopelijk in september 2013, gemotiveerd de prestatie te leveren om de strijd tegen Duchenne aan te gaan! Uw steun is daarbij onmisbaar!! Want voor Erwin en ik van start mogen gaan, moet er wel minimaal €7.500 sponsorgeld aangedragen worden. Dus helpt u ons van start te gaan, dan help ik om Duchenne te bestrijden door dit evenement uit te rijden!

Met vriendelijke groet,

Niels Thijssen