Verslag dag 6 door Niels

dag6-dh2015

Route dag 6 Roggel-Arcen

Deze dag is een van de lange etappes, 118km vanaf Roggel via een oversteek over de Maas naar Arcen.
De dag begon weer met het brinta ontbijt, en de ochtend klaarde op: mooie heldere hemel en een guur zonnetje was mijn deel.
Vanaf de start op de camping ‘De Leistert’ werd koers gezet naar Neer, waar het kleine pontje circa 20 fietsers per keer over bracht. Inclusief een accordeonist die de stemming maakte met heerlijke meezingers (o.a. ‘Kleine cafe aan de haven’).

Na het veer werd weer koers gemaakt en kwamen schoolkinderen en Vrienden van Tijs in een haag langs de weg elke Duchenne Hero high-fives geven en aanmoedigen. Altijd erg leuk! Tot aan checkpoint 1 (Reuver) ging het lekker zo door de bossen, weinige lange klimmen, wat single tracks. Heerlijk! Aangekomen op CP1 smaakte de fameuze Duchenne Hamburger zich erg goed! Na wat drinken (bouillon) en nam ik afscheid van groepslid Rogier, die te veel last had van zijn knieën. Daarna koersen naar CP2 in Venlo via een omweg. En op gegeven moment zie je bij iedereen dat elke fietshouding niet lekker meer zit.

Nabij Checkpoint 2 begint altijd het aftellen, maar ook daar rol ik soepel heen. Ook hier even eten, drinken, benen strekken. Verder geen bijzondere mankementen aan de fiets, alles bleef werken en geen enkele lekke band. Wel was het pittig om CP2 te bereiken want er zat circa 60 km tussen de voorgaande checkpoint in Reuver.

Na CP2 weer vertrokken en koers gemaakt. Ook hier bleef het weer ons goed gezind, heerlijk zonnetje zonder regenbuien. Uiteindelijk herkende ik weer wat van de omgeving en wist dat Arcen (de camping) niet ver meer zou zijn. Uitgerekend 3-5 km voor aankomst besloot mijn navigatie zich uit te schakelen (accu leeg t.g.v. het vele kaartlezen). Maar met voldaan gevoel uiteindelijk de finish gepasseerd en afgemeld. Op naar een warme douche, heerlijk bordje eten en s’ avonds de bekende feestavond. De feestavond heb ik nog bezocht en met vele bekenden bijgepraat, waaronder Nel Daas, Robert en Anneke Visscher. Ik hoop dat Robert baat gehad heeft bij de magnesium ampullen van Powerbar!

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.