Verslag dag 1 door Niels

dh15-dag1

Duchenne Heroes dag #1.

Zondagochtend, 13 september, na de formele groepsfoto van alle deelnemers van Duchenne Heroes 2015, werden de groepen een voor een na een korte introductie en aanmoediging ‘weggestuurd’ door Tinha Oehl. Dit was ook het moment dat ik de groepsleden voor het eerst in levende lijve aantrof.
Na verlaten van de camping slingerde de eerste kilometers over asfalt, voornamelijk klimmend, om de spiertjes op te warmen en Bure achter ons te laten, op weg naar La Roche en Ardenne.

Vandaag zou ik kijken hoe het rijden met ‘lichte’ uitrusting mij zou verlopen. Met 2 bidons (van 500ml), een aantal energierepen en een paar belletjes van Powerbar gestart. Al het schakelmaterieel (tandwielen, ketting, cassette) was vernieuwd, en ook de remblokken waren vers.

In het begin nog even gevallen, er lag een paal met gaas in het hoge gras in de berm, en mijn pedaal bleef hier hangen. Gevolg dat ik al even in het stof mocht bijten 😉

Al met al een mooie etappe, zoals jullie in deze videobeelden kunnen terugzien. De aankomst op La Roche was erg indrukwekkend met de enorme lange en stijle afdaling (waar de afwatering /geulen behoorlijk diep waren). Verder geen mechanische pech of lekke banden gehad. En de keuze voor een grof profiel Nobby Nick 2.25 op het voorwiel en een fijn profiel Fast Track 2.0 bevielen sowieso al lekker deze dag!

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.