Terugblik Duchenne Heroes 2015

21605028171_9185c084e4_osmallSinds zaterdag officieel de intocht in Nijmegen bereikt is, is de tiende editie Duchenne Heroes ten einde. Uiteraard wordt er nog veel gevierd, want dit jaar bestaat ook Duchenne Parent Project 20 jaar. De laatste wassen zijn gedraaid, de mountainbike heeft zijn kwaliteit getoond (geen mechanische mankementen gehad) en staat voor een beurt bij Leo Hendrikx in Buggenum. Het zitvlak heeft zich goed gehouden, niets hoeven te smeren met crème of andere spullen. En slechts 1 keer niet kunnen rijden ten gevolge van zeer slechte nachtrust (2 uur slaap)  en veel buikklachten. Mooi om te zien dat de diverse uren in training zijn vruchten hebben afgeworpen, zowel met rijvaardigheidstrainingen (clinics rondom freeride in Velp) als met uren duurconditie met triatlon onderdelen (hardlopen, zwemmen). Bijzonder trots dat ik binnen een jaar een halve marathon heb weten te volbrengen in een nette tijd, en ook een eerdere sprint triatlon met minuten sneller wist te voltooien. Leermoment is wel dat mijn voorzichtige inschatting op rij-niveau (‘niveau D’) eerder naar niveau C tijdens Duchenne Heroes had gemogen. Maar dat heeft de pret niet gedrukt (al bleef die ellenlange klim vanaf Vielsalm killing…)

Maar de echte helden mogen niet vergeten worden, de jongens en hun gezin die dagelijks gebukt gaan onder de impact van de spierziekte Duchenne. Ik hoop dat er spoedig meters gemaakt worden in een oplossing die hen energie geeft. En een week meerijden bij alle bikers doet ook veel energie overdragen aan de families.

De vraag of ik in 2016 weer zal rijden heb ik op mij in laten werken. Zeker gezien de weinige samenwerking van de directe middenstand in Noord-Limburg is een factor in deze beslissing. Voorlopig heb ik besloten om mogelijkerwijs in 2017 weer te gaan rijden voor Duchenne Heroes. Voor 2016 staat een halve triatlon op het programma, en wie weet gaat mijn sportieve motivatie het gebaande MTB-pad verlaten voor wegraces met tijdritfietsen, zwemmen en hardlopen. De website blijft gehandhaafd (evenals Twitter, Facebook, Tumbler), ook om terug te kijken op de vele filmfragmenten.

Tot slot nog een warm dank-je-wel aan alle vrijwilligers in aanloop naar, en tijdens Duchenne Heroes, Familie Stavorinus voor hun interviews en samenwerking, Lilian en Joyce met de Nima Diva’s uitzendingen, mijn ouders en alle andere die ik nog vergeten ben te noemen.

Het gaat jullie goed, tot weerziens en geniet van de dag!!

Niels Thijssen  

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.