Klaarmaken voor Apeldoorn

GroesbeekGruwelijkste2014-90km-21sept2014-1 Het aftellen gaat verder, en ook ik zit zeker niet stil. Komend weekend, zaterdag 5 september a.s. zal ik deelnemen aan de triatlon in Apeldoorn op de achtste afstand. Vooral om te zien of ik mijn tijd van exact een jaar geleden kan verbeteren.

Aan de training en conditie kan het niet liggen, zo is deze week vastgesteld tijdens de uitgebreide sportmedische keuring. Vermogen is meer dan 400 Watt, VO2 max is ook dik in orde, hart-longfuncties werken super ook onder belasting. En het zwemmen (de borstcrawl) daar heb ik ook goede voortgang geboekt, vind ikzelf 🙂 De racefiets is nog netjes gewassen na een ritje (duurtraining) van 152km afgelopen zondag, en met een verse ketting staat ook die in de startblokken in Apeldoorn.


Uiteraard mag de mountainbike niet vergeten worden, en is deze voorzien van verse ketting, cassette en kettingwielen. Ook de remmen zijn gecontroleerd en voorzien van verse remblokken en remvloeistof. De banden zijn recent voorzien van verse latex om tubeless ingezet te worden. Wel rijd ik achter met een smallere band (2.0 inch, fijn profiel) en voor met een bredere voorband (2.25 inch, grover profiel). De digitale sportcamera van Garmin gaat uiteraard mee, om film-en fotomateriaal vast te leggen tijdens de ritten.

Qua updates kunnen jullie deze volgen via de website, Facebook, Tumbler en twitter. Het is nu mogelijk om tijdens de ritten onderweg (korte) updates te posten, met eventueel zelfs foto’s :). Uiteraard volgt voorafgaand aan de start een webpagina bij www.duchenneheroes.nl waar alle teams met GPS-trackers te volgen zijn.

Rest mij nog alle mensen, vrienden, familie, collega’s, kennissen te danken voor hun steun in aanloop hier naar toe!

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.