Het aftellen begint….

Nog een luttele 5 weken, en dan gaat voor de 10e keer de karavaan van mountainbikende sportievelingen zich in beweging zetten.. In beweging om de strijd aan te gaan tegen Duchenne dystrofie, de progressieve spierziekte die jonge kinderen belemmert een onbezorgd leven te leiden.

Ook hier zijn de verdere voorbereidingen gaande. Zo is een jaarlijks sportmedisch onderzoek gepland, om te zien of hart/long functie optimaal is, en er afdoende getraind is. Uiteraard ook even totaal voluit gaan op de keuring om ademgas-analyse en vermogen te meten (en van daaruit ook vernieuwde hartslagzones te bepalen). Want ik merk dat ik nu ik naast fietsen ook met zwemmen en hardlopen bezig ben, ik mijn hartslag langdurig hoger kan krijgen dan de maximum vastgestelde hartslag van 1 jaar terug (180 bpm).

Komend weekend staat een lange duur-rit gepland van 160-220km in Zuid-Limburg, dus naast rustig 😉 fietsen is er ook aandacht aan veel, vaak en langdurig klimmen (tussen de 2300 en 3500 hoogtemeters volgens de kaart).
Eind van deze maand en begin september nog in totaal 2 keer een sprint triatlon op de kalender staan, waarvoor het geld via donaties uit diverse bronnen binnen is gestroomd en al is overgemaakt naar Duchenne. Nogmaals hartelijk dank daarvoor! Het geeft een rustig gevoel nu het startbewijs binnen is, dat is voor elke deelnemer en team een uitdaging.

Daarnaast is de website voorbereid om met 2G/3G/4G verbinding de laatste ontwikkelingen tijdens de rit in September door te geven, met uiteraard de vooraankondigingen van de te rijden trajecten van die dag. De filmverslagen zullen in de weken na terugkomst van Duchenne Heroes gepubliceerd worden, beloofd!

Uiteraard zijn donaties nog steeds welkom, maar mocht er een team of deelnemer zijn wat nog onvoldoende geld heeft ingezameld dan vraag ik u vriendelijk om deze persoon/team te helpen. Want niets is zo cru om net niet aan je target van 2500 euro te kunnen voldoen en het startbewijs te moeten missen.

Also I’d like to take the opportunity to put our UK colleagues /team in the spotlight. The team ‘Tri 4 Duchenne’ put their effort in it to raise money to find a cure against Duchenne muscular disease. And they are doing great, from where I’m looking at: already raised over a mind boggling 360.000 British Pound Stirling (over 515.000 EUR)! Amazing work over there, respect!! And I’m proud to have helped you, hope to meet some day either on bike or on triathlon event! So give them on Facebook a Like/Thumbs up! You can visit their site at www.tri4duchenne.com

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.