Verslag Bike Festival Brabant 2015

GroesbeekGruwelijkste2014-90km-21sept2014-1De ‘day after’ het grootste evenement in de gemeente Landerd: het Brabant Bike Festival! Een groots festijn rondom fietsen, en bijzonder het mountainbiken. Met olympisch kampioen uit Atlanta 1996, Bart Brentjens,  als parcoursbouwer en mountainbike-grootheid, bijgestaan door Daphny van de Brand (bekende veldrijdster) in samenwerking met de Rotary van Land van Ravenstein een enorme mooi weekend. Uiteraard 24 uurs races, in teams en individueel, maar ook 6 uur bedrijven/teams races en 4 uurs individueel.

Aan deze laatste nam ik deel, uiteraard in Duchenne Heroes shirt gestoken om zowel mijn vorm te testen alsmede Duchenne Heroes te promoten! Want er kunnen nog veel meer rijders meedoen (tot 1 augustus is het mogelijk om als Weekend-Hero mee te rijden, raadpleeg hiervoor de website duchenneheroes.nl).

De ochtend goed geslapen en na heerlijke douche en goed ontbijt op weg gegaan naar Landerd. Voor mij een half uur rijden, en al snel op het terrein mij gemeld bij het secretariat. Na het opbouwen van de mountainbike, de bidons geplaatst in de pits/wisselstraat, naderde het tijdstip snel. Om klokslag 10.00u mochten de individuele rijders beginnen aan 4 uur rondjes rijden.

Een mooi afwisselend parcours met harde ondergrond maar ook los zand/bosgrond en snelle stukken trail. Heerlijk! In de start ging de snelheid fiks omhoog, en na een halve ronde had ieder zijn/haar ritme te pakken. In een van de snellere stukken schoof onverwacht het voorwiel weg. Met snel opstaan en verder fietsen, constateerde ik alleen een flinke schaafplek/wond op mijn linker knie. Ondanks de irritatie doorgereden. Zo ging het een paar ronden verder…. tot ik plots mijn voorband plat zag staan. Ondanks dat er latex in zit (in de tubeless band vaak voldoende om kleine lekken te dichten), was dat onvoldoende. Ook het proberen te plaatsen van een binnenband hielp niet. En uitgerekend op de achterzijde van het parcours, dus lopend terug, met oplopende achterstand tot gevolg. UIteindelijk besloten door deze achterstand de race vroegtijdig te moeten staken. Want bedelen om binnenbanden kan ook weer extra tijdverlies opleveren.

Daarom vanaf de zijlijn de teams nog aangemoedigd en na afmelden bij secretariat en inleveren van de tijd-chip helaas met een ‘DNF’ vertrokken. Balend uiteraard, ook met het oog op zaterdag 4  juli a.s. Want dan start de kwart triathlon in Didam. Hoe ik deze ga volbrengen zal de zwelling in de knie moeten uitmaken. Nu eerst: rust nemen en vrijdag a.s. kijken hoe de knie het lopen kan hebben als ook de zwelling verminderd is. Intentie blijft om daar in Didam weer te knallen voor Duchenne, al zal het tempo met de hittegolf in het verschiet wel de verkeerde kant op gaan… Maar wat is het tijdelijk lijden tijdens sporten voor die jongens die elke dag een oneerlijke strijd moeten vechten?

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.