Triatlon Didam

IMG_1427Zaterdag 4 juli a.s. zal ik (onder voorbehoud van goed herstel van de knie) van start gaan in de kwart triatlon. Wederom 1 km zwemmen, 40km fietsen en 10km hardlopen. Ware het niet dat de hittegolf een ziedende hitte van 38 graden Celsius geeft. Het is aan de organisatie en de richtlijnen om te kijken naar maatregelen als kortere afstanden danwel het plaatsen van sproeiers om de atleten te koelen.

Enige wat ik kan doen is het wetsuit maar thuis laten, lichte kleding dragen (tri suit, cap) en tijdens fietsen/hardlopen voldoende vocht en verkoeling tot mij nemen.

Door deze omstandigheden is het uitlopen meer dan ooit doel, aangezien velen in deze temperaturen geen toptijden gaan maken naar verwachting.

Kom gerust kijken en aanmoedigen in Didam, bij het openluchtrecreatiegebied ‘De Nevelhorst’. Voor route/navigatie, bezoek de pagina van Triathlon Didam.

Wilt u ons steunen in de strijd tegen Duchenne, in het jubileum-jaar, klik dan op deze link en doneer!

 

One thought on “Triatlon Didam

 1. Niels Thijssen Post author

  Zojuist vernomen van de triatlon organisatie Didam het zeer wijze besluit:

  Tot onze spijt moeten we mededelen dat de Triatlon van Didam dit jaar niet doorgaat.

  Na intensief overleg tussen de Organisatie, de NTB en diverse hulpdiensten is besloten om de Triatlon van Didam 2015 af te gelasten. De extreme hitte die verwacht wordt op zaterdag 4 juli is de belangrijkste reden hiervoor.

  Bij een temperatuur hoger dan 35 graden mag een triatlon niet worden georganiseerd. Deze temperatuur wordt al in de ochtend gehaald, waardoor zowel de recreanten, de derde divisie als eredivisie niet kan plaatsvinden.

  De gezondheidsrisico’s van de atleten wegen niet op tegen het plezier dat wij en zij beleven in de sport. Ook heeft meegespeeld dat een groot aantal vrijwilligers erg lang aan het parkoers moeten staan, wat niet verantwoord is.

  Reply

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.