Verslag dagje Limburgs Mooiste 2015

Limburgs_MooisteZaterdag was het zover, de elektrische auto ingepakt met de mountainbike, kleding, ontbijt, en andere spullen die ik tijdens deze dag nodig had. Vanaf Gennep vertrokken, en via de A73 en A2 naar Urmond gereden waar ik met een 43kW snellader de enige tussenstop hoefde te maken op de heenreis naar Heerlen. Terwijl ik mijn auto aansloot op deze snellader (laadtijd 20 minuten van in dit geval 25% naar vol), liep er een organisator op mij af om te polsen of ik mee reed met de rally die vanaf deze lokatie zou starten. Even kennis gemaakt en wat bleek, er zouden vanaf Urmond zo’n 150 Tesla’s (elektrische auto’s) vertrekken met als eindpunt Tilburg, waarbij voor een goed doel geld werd ingezameld. Ik viel even stil toen ik de parkeerplaats overliep, want ELKE parkeerplaats stonden Tesla Model S, Tesla Roadster in vele kleurstellingen en uitvoeringen. En aangezien er een 8-tal snellandpalen specifiek voor Tesla staan, genoeg om iedereen snel de accu op te laden!

Tijden het laden mijn ontbijtje genuttigd, en bij ontkoppelen zou het nog ca 20 minuten zijn Urmond-tesla-parkingvoor ik op eindbestemming aankwam. Heerlen binnenrijdend werd ik naar een parkeergarage gestuurd waar de auto tot stilstand kwam. Na uitladen en opbouwen van de mountainbike, bidons geplaatst en wat proviand mee voor deze dag (inclusief een regenjack) kon de dag starten. Op weg naar start/finish gebied midden in centrum, was het toen rustig en ben van start gegaan (immers, startnummer en tijdchip had ik per post ontvangen en thuis gemonteerd).

De route liep vandaag door een divers landschap met asfalt en verharde (grind/gravel) wegen, maar ook de nodige modderige klimmen kwamen aan bod. Vergeleken met vorig jaar herkende ik bepaalde punten nog als de spreekwoordelijke dag van gisteren. En wat bleek een aantal passages reden we nu tegen de richting van 2014 in. Na ca 30-35km kwam het eerste rustpunt, waar ik kort mijn bidons gevuld had, en wat fruit gegeten (vooral sinaasappels, om maar hopelijk profijt te hebben bij de vastzittende hoest van deze week). In gezellige stemming reed iedereen verder na checkpoint. Tot dan toe nog weinig aan de hand. Het traject tussen checkpoint 1 en checkpoint 2 (op ca 65km) daar kwamen de bidons tekort, en door het felle zonnetje werd het ook nog erg aangenaam. Dilemma: ga je voor kort-kort rijden (korte mouwen, korte broek) of toch maar met oog op de hoestbuien warm lang-lang rijden? Ik koos het laatste. Met een paar heerlijk lange afdalingen wil het soms ook gebeuren dat je een bordje mist, en dus van de route geraakt.  Gelukkig dat ook anderen dat geregeld overkwam, en ieder zijn/haar traject weer opzocht.  Aangekomen bij checkpoint 2, waar ik zowat stationair peddelend binnenkwam wegens de lege bidons (en dus vocht tekort), gelijk mijn bidons gevuld en flink sportdrank (ehm… icetea??) gedronken aangevuld met sinaasappels en een 2-tal krentenbollen. na een paar gezellige gesprekken met andere rijders, waar ze verbaasd waren dat de Edge810 met een draadloze afstandsbediening bediend kon worden, weer in het zadel geklommen en verder gereden. Op weg naar checkpoint 3.

Onderweg naar checkpoint 3 ook weer hele mooie klimmen gemaakt, en moet wel zeggen dat de drukte op het traject soms gewoon noopt om af te moeten stappen en lopend te gaan (de spreekwoordelijke filevorming). De paden in de bossen lagen er verder lekker bij, niet kurkdroog maar mooi vochtig/klam, Ook nog een aantal Limburgse paarden tegengekomen die met 6-8 paarden klaargemaakt werden met versiersels voor een feest (communie? schuttersfeest??). Hier moest iedereen netjes even van de route omrijden, wat ook met respect gedaan werd voor zover ik om mij heen kon waarnemen. En de paarden, die vonden het wel goed zo.

Tegen het naderen van checkpoint 3 begon de hemel open te breken: de zon verdween, wolken verschenen en een (lichte) regenbui was ons fietsers ons deel. Gezien ik nog maar een paar kilometer tot checkpoint 3 hoefde, besloot ik door te fietsen om daar beschutting op te zoeken en een regenjack aan te doen. Binnenkomend op checkpoint 3 viel op dat het rustig was, niet zo bijzonder veel mensen aanwezig. Misschien ook qua afstand, dat de 112km MTB route minder vaak gekozen is. Na het vullen van de bidons voor de laatste ca. 15 km en met het nuttigen van sinaasappels en 1 krentenbol met drinken weer verder gereden. Onderweg relaxed bijgepraat met mede-bikers, en iedereen vond het mooie dag te zijn geweest (en kon de finish ruiken).

Aankomst binnen Heerlen was anders als in 2014. Waar je in 2014 lekker rollend over de finish kon geraken op het Avantis terrein, hier werd je 2-3 km voor de eindstreep/tijdsluis genoodzaakt af te stappen en verder te schuifelen tot eindpunt. Al met al afgeklokt en tevreden het welverdiende drankje aan de finish tot mij genomen. Na een korte wandeling over het eindpunt besloten richting auto te gaan en gereed te maken voor de terugreis. Alles ingepakt en weer warme trainingspak en jack aan, op weg naar huis. Waar ik na een mooie dag op de fiets thuis tevreden en voldaan een warm ligbad vol liet lopen na de totaal 116km en ca. 1800 hoogtemeters.

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.