Aftellen voor Limburgs Mooiste

Limburgs_MooisteNog iets meer dan een week en dan ga ik weer een dag heerlijk genieten van Limburgs Mooiste, een fietsevenement in Zuid-Limburg van grootse omvang! Gezien de goede ervaring van vorig jaar, hoop ik dat ook dit jaar de weersomstandigheden voor alle fietsers gunstig zijn: droog en niet te warm!  Volgens de vooruitzichten zijn er 112km aan mountainbike-trajecten uitgezet, en genoeg hoogtemeters voor extra klimwerk (en afdalen natuurlijk!).

Verder kan ik tevreden vooruitblikken op de overige trainingen rondom voorbereidingen op de triatlon. Het zwemmen (de vrije slag of borstcrawl) gaat gestaag vooruit en afstanden nemen toe. Begin juni neem ik deel aan een 2e testdag nabij Volkel om daar hopelijk een keuze te kunnen maken uit een wetsuit. Want Nederland heeft toch nog erg koude zwemgelegenheden in de buitenlucht, en voor die aangenaam worden zul je een goede zomer nodig hebben 😉 Het trainen van de zwemtechniek doe ik wekelijks bij de zwemvereniging PSV Masters in Eindhoven, zodat ik na werktijd de training kan volbrengen.

Hardlopen doe ik nu zo’n 3 keer per week, met ook wekelijks een training op het werk waar vooral aan langdurige intervaltraining gewerkt wordt. Doel van de collega’s (en mijzelf) om voor te bereiden op de Eindhoven Marathon (op diverse afstanden, zelf houd ik de halve en hele marathon als optie aan). Al met al hoop ik door het extra loop en zwem-trainingen heerlijk mee te kunnen knallen op de kwart triatlon in Terheijden en in Didam. Goch, nabijgelegen van Gennep, daar zal een achtste triatlon de uitdaging worden.

Fondsenwerving voor Duchenne Heroes verloopt gestaag verder. Helaas weinig bedrijven uit de regio die interesse tonen om collectief een actie op te zetten, maar gelukkig zijn er donateurs uit diverse hoeken die toch weer een kleine bijdrage afstaan! Super, zulke spontane acties worden altijd gewaardeerd!

Verder kan ik melden dat deze week de fietskleding besteld gaat worden. Uiteraard van ‘huismerk’ Bioracer, want je maakt toch veel uren in het zadel tijdens trainingen en straks in de week van Duchenne Heroes. Planning voor de periodieke sportkeuring zal in juli plaatsvinden. In elk geval merk ik dat kracht door het zwemmen en hardlopen in combinatie met fietsen goed vooruit gegaan is.

Rest mij ieder fijne Pinksterdagen toe te wensen en geniet van hopelijk het mooie weer!

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.