Voortgang

GroesbeekGruwelijkste2014-90km-21sept2014-1 Intussen blijf ik gewoon doorgaan met trainen, vooral het hardlopen en zwemmen (vrije slag/borstcrawl) krijgt aandacht. Daarbij let ik vooral op techniek en houding, want hoe langzaam de progressie met zwemmen vordert, blijft het toch een heel andere discipline dan het hardlopen en het mountainbiken.

De racefiets is nu ook uit de winterstalling gehaald, en na een kleine controlebeurt bij Leo Hendrikx in Buggenum kan die het seizoen fris beginnen.

Zondag 29 maart a.s. neem ik deel aan een test-dag van wetsuits in Hilversum. De wetsuit is bij triathlon een pak wat nauwsluitend gedragen moet worden, en zorgt voor isolatie in koude omstandigheden. Daarnaast helpt het mee met het vergroten van het drijfvermogen, zodat je een iets hogere zwemsnelheid kan aanhouden. Aangezien ik nog nooit een wetsuit aan heb gehad, is een test-dag ideaal om te ervaren waar de verschillen per merk en model zich bevinden.

Eind april gaat mijn debuut worden op de halve marathon (ruim 21 km) in Nijkerk. Hiervoor ben ik wel licht gespannen, maar met de huidige conditie en het uitblijven van blessures op de pezen moet het haalbaar zijn. Wel heb ik besloten de komende weken even rustigere periode in te plannen, zodat ik fris van start kan gaan.

Daarnaast is nog bericht ontvangen van de organisatie van het Brabant Bike Festival, wat jaarlijks in Landerd gehouden wordt. Helaas heeft men doen besluiten om de 6 uurs individueel (waar ik voor had aangemeld) terug te zetten naar een 4 uurs race. Ik betreur dit besluit wel, maar ga zowiezo van start! Want ik heb in 2014 de 6 uurs versie gereden, uitgereden en was erg te spreken over de lengte en opzet van parcours en faciliteiten.

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.