Venloop verslag

venloop2015-result

Uitslag Venloop 2015

Zondag 22 maart was de 10e editie van de jaarlijkse Venloop gehouden, in het nabijgelegen Venlo. Afstanden van 1 km tot een halve marathon werden die dag gelopen door vele sporters, jong en oud. Niels nam hier deel aan voor de 10km loop, uiteraard zijn gezonde spieren in te zetten voor het werven van fondsen voor onderzoek naar Duchenne.

Geheel gekleed in Duchenne Heroes outfit, vertrok ik na een licht ontbijt (bananenshake met jus d’orange) naar Venlo. Onderweg in de trein betraden meer lopers de coupe, en met een gezellige stemming arriveerden we allen op het station. Van daar is het een paar minuten wandelen om naar de start en finish te geraken, prima geregeld! Wel is de ochtend grauw en bewolkt, en erg fris. Ondanks armstukken, thermoshirt en een lange running-tight, kreeg zelfs ik het niet warm genoeg bij de eerste warming up. Tegen half 12 heb ik mijn rugzak met kleding afgegeven, zodat ik nog een kleine 3 kwartier kon opwarmen.

Intussen verzamelden andere lopers zich ook in mijn startvak, vak ‘Paars’ (streeftijd 45-55 minuten op 10km). Intussen had ik 2 pacers gevonden die een streeftijd van 50 minuten hadden. Tijdens het wachten kwamen fitness instructeurs op podium met lekkere muziek iedereen een warming up aanbieden, en kon het aftellen beginnen. Het startschot klonk, en de meute zette zich in beweging.

De eerste kilometers slingerden door de straten van het centrum. Lastig, want het parcours is te smal om lekker te lopen en te passeren. Al snel verloor ik door de massa de pacers uit het oog, en liep ik mijn eigen tempo. Niets mis mee, alles voelde goed aan. Na een minuut of 25 passeerden we de eerste waterpost en het 5km punt. Aangezien het koud en bewolkt was, had ik geen behoefte aan drinken op deze 10km loop. Aangemoedigd door publiek en de vele bandjes en disco muziek was het heerlijk genieten. Tegen een kilometer of 7 schampte iemand mijn rechter kuitspier, wat pijnlijk was. Toch doorzetten, tanden op elkaar en gaan. Al ging het wel wat minder daardoor. Toen kwamen de bordjes van 8 km in zicht. Aftellen begint, en ik probeerde mijn hartslag wat te laten zakken bij gelijk tempo, zodat ik nog op de laatste kilometer een versnelling kon inzetten. De laatste kilometer kondigde aan en ik zette mijn beste beentje voort. Het ging redelijk maar mijn hartslag vloog over de 190 slagen per minuut, wellicht ook door het licht stijgende wegdek. De finish kwam in zicht, en ik klokte handmatig af. Geen verbetering PR, maar wel een mooie 55:31. Naderhand blijkt dit door MyLapse op 55:28 te zijn vastgelegd, met bijna de 11km/u in de beentjes (10,817 km/u).

Venloop2015-medalNa de finish eerst op de hekken de hartslag laten zakken, en daarna de medialle opgehaald! Trots dat deze loop volbracht is, de tijd die ik hierop heb gezet en de heerlijke sfeer die ik heb mogen ervaren. Wat dat betreft: volgend jaar weer! De opbrengst van deze loop bedraagt 95 euro, dus bijna 2 uur onderzoek voor de strijd tegen Duchenne. Hartelijk dank aan de gulle donateurs/gevers!

De komende weken zijn er even minder loop evenementen gepland, aangezien ik in Nijkerk mijn debuut op de halve marathon (21km) hoop te gaan maken. Hiervoor kan iedereen weer per kilometer sponsoren.

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.