Stevensloop verslag 10km

jersey-DH2015

Het koers-shirt van Duchenne Heroes, de 10e editie

Op 15 maart is in Bunnik de Duchenne Heroes bijeenkomst gehouden waar o.a. uitleg werd gegeven over de routes en presentatie van het shirt waarin dit jaar de 10e editie centraal staat. Ikzelf ben erg gecharmeerd van het ontwerp, lekker fris groen, straalt levenslust en kracht uit, heerlijke details van kleine mountainbikers. Mooi ontwerp!.

Ikzelf had deze dag in het teken staan in een van de acties die ik het hele jaar houd: Spieren voor spieren, trap Duchenne de wereld uit. Middels sportevenementen kunnen mensen en bedrijven mij sponsoren terwijl ik mijn spieren inzet in strijd tegen Duchenne spierziekte.

Raceday

Al met al s’ochtends vroeg ontbeten en 1 liter water tot mij genomen, zodat ik goed aan de start kan verschijnen. De weersverwachting voorspelde droog weer, maar geen zon te bekennen. Dus maar warm aankleden, en natuurlijk het Duchenne Heroes shirt aan (met armstukken) om mijn doel in ‘the picture’ te rennen.

10km heb ik al eerder gelopen en dit keer ook het motto: uitlopen zonder blessures. Gezien de route had ik al voorzien dat er flinke stukken klimwerk in zaten, zeker in de laatste kilometer.  Een verbetering van mijn PR zal dus lastig zijn… Dus rond 11.30u was ik op locatie, en begon mij gereed te maken. Vooral de kuitspieren kregen aandacht, want die voelen al tijden gespannen. De sfeer is gemoedelijk en je raakt al snel met mensen en omstanders aan de praat.

De start

Opgesteld in startvakken, werd iedereen door een versmalling het parcours opgelaten. We kwamen rond 12.45u in beweging, maar voor je door het poortje bent, was het al een kwartier later. Mijn startvak (oranje) had circa 4.000 personen op de 10km. Eenmaal door het poortje kon ik mijn tempo bepalen en de stopwatch afdrukken bij passeren van de start-lijn.

De eerste 2 kilometer heb ik vooral warm gelopen, zeker met de koude wind was iedereen snel stram. Maar door Nijmegen heen, op weg naar de Waal, kon je merken dat de wind weer opstak. En bij het zien van renners in korte broek en T-shirt, dan krijg je rillingen. De brug over de Waal was een lange trage klim (vals plat) en dat zag je menig een mee worstelen. Eenmaal op en over de brug hoorde ik alweer de muziek klinken van een tropische slagwerkgroep. Heerlijk even weer een boost en lekker het keerpunt behaald. Daar heb ik nog een bekertje sportdrank aangenomen, en verder vlot door gegaan (waar sommigen in wandelen overgaan bij het drinken). De terugweg ging lekker met nu de wind in de rug, en brug afwaarts op weg naar het nijmeegse centrum en de Waalkade. Veel publiek die aanmoedigen, heerlijk genieten als je aan het lopen bent.

Onderaan de Waalkade stond nog een uitdaging opgesteld, om in de laatst kilometer een flinke klim omhoog zo snel mogelijk te voltooien. NOu…ik vond het leuk door gewoon mijn eigen tempo te blijven handhaven. En bovenaan de klim werden foto’s gemaakt, dus benieuwd hoe ik er nu op sta 😉

hup-nijmegen-stevensloop

Op de foto bij NS station, en dezelfde avond ook op de website van ns.nl

 

De finish nadert…

Daarna het nijmeegse centrum binnen lopend en je kon merken dat de finish voor de Stevenskerk nabij komt. Uiteindelijk nog de laatste, wat zal het zijn, kilometer nog kunnen versnellen en de finish bereikt. In 58 minuten 26 seconden. En blessurevrij, al voel ik door het klim/daalwerk wel mijn kuiten en hamstrings, maar niets ernstigs. En tot grote verrassing stond Lilian aan te moedigen. Dus na een moment van bijkomen alles kunnen bijpraten over het verloop, en onder genot van een drankje de medaille in ontvangst mogen nemen. Opbrengst voor deze run is 100 EUR geweest, wat super is! Hiermee is bijna de helft van het startbewijs in de spreekwoordelijke broekzak! Dank aan allen die dit mogelijk gemaakt hebben!

Stevensloop-medaille10k

De medaille van de eerste Stevensloop op de 10km.

 

Komende week beetje rust nemen, en voorbereiden op het volgende evenement: de 10km Venloop. Ook hier : make me smile every mile, dus sponsor mij per kilometer.

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.