Verslag 10 engelse mijl Apeldoorn

midwinter-apeldoorn2015Vanochtend bijtijds de wekker gezet en na een licht ontbijt de hardloopspullen bij elkaar geraapt. Lichte gezonde spanning maar wel benieuwd hoe de dag zal verlopen. Blijft de blessure aan de TI-pees achterwege of speelt deze op? Rennen we massaal in de regen of blijft het droog? Allemaal zaken die door mijn hoofd gingen.

Tegen 9.30u was ik dan uiteindelijk in Apeldoorn, waar ik de auto parkeerde aan de laadpaal. Dan kan deze elektrische auto zichzelf weer opladen tijdens mijn sportactiviteiten. Met de pendeldienst vanaf het industrieterrein naar de start-zone gereden, met vele honderden atleten, jong en oud.

De run

Na allemaal opgesteld te zijn in een vak, werd lekkere muziek gedraaid en zat de stemming er in. Uiteindelijk na het startschot zette zich de mensenmassa zich in beweging en liep ik lekker in een (vlot) ritme rond de 4.50-5.00 min/km. Na 2-3 km begon het vals plat: vanaf daar ging het klimmend omhoog gedurende ca. 8 km. En dat hakt er in, maar met wat aangepast loopritme heerlijk de klim doorgekomen. Bij elke verzorgingspost heb ik wel bijtijds een bekertje sportdrank aangenomen, om te voorkomen dat ik door het uitademen te veel vocht verlies. Zo vlogen de kilometers voorbij,  en tegen de 12 km begon het aftellen voor velen.  Rond 12-14km punt kreeg ik lichte last van de quadriceps in beide bovenbenen, maar niets zorgwekkends. Gewoon: vervelend. Uiteindelijk de laatste kilometer in zicht: publiek enthousiast juichend en leuke dweilorkesten brachten mij en vele lopers weer extra energie in de voetjes.

Uiteindelijk kon ik de finish passeren in een tijd (netto) van 1:37:58. Trost en voldaan kon ik een medaille als herinnering in ontvangst nemen. En natuurlijk het feit dat er weer een actie volbracht is. In totaal is er 32 euro met deze run ingezameld.

De volgende run op het programma vinden in maart plaats, in Nijmegen (Stevensloop, 10km) en in Venlo (Venloop, 10km). Zie voor meer informatie de activiteitenpagina.

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.