Kerstloop Gennep

35e-kerstloop-gennep Vandaag, 2e kerstdag, deelgenomen in Duchenne Heroes shirt voor de 35e kerstloop in Gennep, met als doel Duchenne ‘in the picture’ te plaatsen en met mijn gezonde spieren inzetten op hopelijk een PR op de 10km.

Na eerste kerstdag uitbundig te hebben gegeten, heb ik vrijdag het ontbijt sober gehouden. Naast flink wat noten heb ik voldoende water tot mij genomen (aangevuld met Powerbar voor voedingsstoffen). Na een verkwikkende douche de spullen klaar gelegd en even de tijdschema’s doorgenomen. Vanaf 12.20u zal de 10km van start gaan, de afstand die ik vaker ga lopen en hoop uit te breiden naar halve marathon (en verder).

Vanaf mijn woning is het ca 1,5 km naar de start, dus ideaal om met lichte looppas de warming up te beginnen. Na het inschrijven trof ik nog enkele oud collega’s aan. Leuk om elkaar in zo’n zonnige ochtend te treffen. Het viel mij op dat de tijden handgeklokt zijn, dus geen chip of moderne klok-systemen.

De warming up heb ik op lokatie verder voortgezet met de nodige rek-en strekoefeningen om de heupen, schouders en benen los te draaien. Vreemd genoeg begon ik weinig last van pre-race stress te hebben, in tegenstelling tot sommige andere deelnemers.

Het parcours liep langs de sportvelden over asfalt naar het bos, waar over verhard (maar zompig) traject een tweetal rondes moesten worden afgelegd voor de laatste kilometers naar de finish. En… voor de finish een pittig klimmetje categorie ‘kuitenbijter’ om te laten afzien.

Kerstloop2014

Fotograaf: Weren Fotografie

De groep atleten die zich voor de 10km opstelden waren lekker divers: jong, oud, atletisch en minder-atletisch. Gewoon: gezellige kudde rendieren 😛 Het startschot viel en het gedrang begon in een hoog looptempo. Ik keek: 4:10min/km…. da’s verrekte snel en dus wist ik dat ik toch even mijn loop-tactiek moest volgen. Na 2 km liepen we over het asfalt richting bos, en begonnen allen hun eigen tempo te vinden. De publieke belangstelling was matig, maar het was dan ook fris om stil te staan toekijken. Door het bos van Gennep naar Heijen, ging het lekker, al was door de regen het bospad aardig modderig. En dat wraakt zich in snelheid. Al met al kon ik redelijk mijn geplande tempo vinden. Na de eerste ronde door het bos weer linksaf voor de laatste ronde en diverse wandelaars waren sportief aan het aanmoedigen aan hen die met rode koppies door het bos draafden.

Na de tweede ronde begon het aftellen…. de weg oversteken en rechtsaf weer richting de sportvelden. En daarna het sportpark oprennend…. nog een paar voetbalvelden te gaan en de finish was al in de verte te zien. Met laatste krachtinspanning nog een versnelling ingezet en met voldaan gevoel afgeklokt op 53:04. Met prettig gevoel een aandenken in ontvangst genomen en …. mijn PR op de 10km verscherpt met een minuut. Had meer in kunnen zitten als er minder ‘offroad’ in het bos zat, maar goed. Tevreden: mooie tijd, lekker gelopen, geen blessures, lekker tempo kunnen behouden na een week met 2 intensieve interval looptrainingen achter elkaar en de Duchenne Heroes in de kijker gespeeld. Wie weet kan dit weer helpen in het versnellen van sponsoring & donaties in deze regio.

Want daar doen we het voor: gezonde spieren in de strijd werpen tegen Duchenne!

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.