Nog een paar dagen…

GroesbeekGruwelijkste2014-90km-21sept2014-1Het aftellen is begonnen en dan zal ik deel nemen aan 15km hardlopen op de Zevenheuvelenloop. Momenteel nog geen bedrijf dat op het shirt gedragen wenst te worden (dit kan nog tot vrijdag 14 november a.s.), en enkele kleine donaties her en der reeds toegestopt. ‘t Contante geld zal later voor de start van Duchenne Heroes in 1 storting verwerkt worden, natuurlijk. Particuliere supporters kunnen uiteraard ook nog doneren.

Momenteel is het sporten lekker in omvang aan het toenemen. Zaterdagochtend is zwemtraining voor triathlon, dus veel zwemtechniek op de vrije slag (of: borstcrawl). Nog nooit gedacht dat ik na ca. 10 weken al zo ver kom, en daadwerkelijk lekker kan crawlen. Wel zijn het weer totaal andere spieren dus ook daar moet conditie in gebracht worden. Daarom zwem ik doordeweeks na het werk in Eindhoven nog een uur extra om alles in oefeningen te gieten en meters/zwemuren te maken met de borstcrawl. Allemaal onderdelen om later dit jaar prettig 1/8e en 1/4e triathlons uit te kunnen rennen.

Hardlopen blijft nu met het uitbouwen van een loopschema naar 10km, en ook dat gaat goed. Wel heb ik afgelopen week een kleine irritatie op/rond de knieschijf, vermoedelijk van een pees naar de bovenbeenspier. Hiervoor heb ik het loopschema even opgeschort, en juist met zwemmen verder gegaan. Voor de Zevenheuvelenloop zondag verwacht ik prettig de route aan te kunnen, zeker nu ik aangehaakt ben bij de loopgroep met collega’s op mijn werk waar we fanatiek met hardloop-intervaltraining bezig zijn.

Wisten jullie dat je mij a.s. zondag live kan volgen via de Zevenheuvelen app in de Apple store of Google Play store? Mijn loopnummer is 21252. Ik hoop binnen 1 uur 30 minuten binnen te zijn 🙂  maar ik weet niet hoe erg de heuvels mijn looptijden gaan beinvloeden…

Trouwens, mocht je in de buurt zijn van Nijmegen, kom mij (en de vele tienduizenden hardlopers) dan zeker aanmoedigen tijdens de Zevenheuvelenloop 🙂 Kijk op de website voor informatie rondom het parcours en parkeergelegenheden (al is het aan te raden met OV te reizen die dag).

De racefiets staat overigens momenteel op winterstalling, en de mountainbike is gepland om komende week een bandenwissel te ondergaan: van de fijne noppen naar het grove profiel voor de modder en zompige (klei)grond. Daarna wordt de Specialized Epic 29er weer aan de wekelijkse modderbaden blootgesteld, zoals het hoort !

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.