Heroes cafe Nijmegen

Vanavond is in Nijmegen op de Daalseweg een bijeenkomst gehouden voor en door Heroes, vrijwilligers en potentiele Duchenne Heroes rijders (m/v).

Rond 19.30u liep de zaal vol, en al snel hadden Ryanne Bron en TInha Oehl hun beamer met presentatie in de lucht. De aftrap begon met een uitleg/film over de spierziekte Duchenne en de link naar de tocht der tochten “Duchenne Heroes”.

Ryanne stond stil bij een aantal aspecten van de spierziekte, de ontwikkeling van een medicijn en de toegenomen levensverwachting, allemaal mede mogelijk gemaakt door Duchenne Heroes. De hoop is om met de tiende editie in 2015 de mijlpaal van 10 miljoen euro bijeen te krijgen in strijd tegen deze spierziekte, hetgeen een uitdagend doch haalbaar doel is. Ook het onderwerp rondom het werven van donaties en GPS-tips kwamen ten tonele.

Vanuit de aanwezigen was een mooie mix van persoonlijkheden: mountainbikers die reeds 1 of meerdere keren met Duchenne Heroes hadden meegereden, een paar vrijwilligers die hun inzet hebben gegeven tijdens 1 of meer Duchenne Heroes evenementen, en verse aanwas van potentiële rijders (m/v) die duidelijk staan te popelen om mee te trappen!

Lekker interactief werden vragen gesteld, antwoorden gegeven en tips gedeeld onder genot van een klein drankje. Al met al vloog deze Heroes Cafe voorbij, en werd buiten de zaal nog informeel verder bijgepraat en kennisgemaakt.

Mocht je geïnteresseerd zijn om deel te gaan nemen aan Duchenne Heroes maar heb je nog vragen: bezoek dan zeker een Duchenne Heroes cafe bij jou in de buurt. De data en locaties zijn te vinden op de website van Duchenne Heroes.

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.