6 uurs endurance wedstrijd Landerd

brabantbikefestival Op 22 juni 2014 heb ik deelgenomen aan de 6 uurs mountainbike endurance race. Ik heb me hiervoor in de fun-klasse als individueel deelnemer ingeschreven met als doel: uitrijden en uren in het zadel volhouden.

Alles om het lichaam te laten wennen aan de ongemakken die zo’n lange tijd fietsen met zich mee brengt. En wat is mooier om in de achtertuin van olympisch kampioen (Atlanta 1996) Bart Brentjens te mogen fietsen op een parcours wat hij in samenwerking met diverse organisaties (waaronder de rotary uit Schaijk/Ravenstein) heeft uitgezet.

Het parcours, ruim 7 km in lengte, liep glooiend over grasvelden, maisvelden door bossen heen met greppels, en een paar hele mooie bochten combinaties.

Ik had me de dag eerder (21 juni) al gemeld bij de wedstrijdleiding om de chip op te halen waarmee de rondetijden worden vastgelegd. Van de gelegenheid gebruik gemaakt om met een camera de ronde ‘voor’ te rijden (te verkennen).


Op zondag 22 juni ging het dan los voor de 6 uurs rit. Rond 8.00u daar verzameld en in de pitstraat mijn plekje opgezocht voor het stallen van eten/drinken. De briefing van de wedstrijdleiding was heel helder en duidelijk: plezier hebben, genieten, fair play en succes!

De start was mooi, de 6 uurs deelnemers reden in een grote groep naar de eerste heuvel waar al snel velen stil vielen. UIteindelijk verspreidde het veld zich en was het gewoon trappen en rijden maar! Erg indrukwekkend als Bart Brentjens en een van zijn teamleden (professioneel mountainbikers) je voorbij stuiven. Dat zet je toch even ‘op je plek’ 😉

Al met al de uren verstreken, en je vervloekte op elk moment wel een kuil of puist met los zand. Maar dat drukt de pret niet want het was een zonnige dag! UIteindelijk om 15.00u viel de vlag en kon ik afklokken met op mijn GPS circa 103km afgelegd! En geen mechanische pech!

In elk geval een mooie ervaring, super sfeer en leuk publiek. Een evenement die je gewoon eens moet meemaken als mountainbiker! Na afloop nog even bijgekomen onder genot van een (niet alcoholisch) drankje en moe maar voldaan weer naar huis gereden.

bbf2014-resultaat

Op 19e plaats geeindigd bij de 6 uurs individueel fun-klasse

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.