Dag 7: Arcen – Nijmegen

duchenneheroes-1De zevende en laatste dag van de 9e editie van Duchenne Heroes. Na een aantal zware dagen, lonkt de finish. De route van deze dag is door Niels Thijssen in overleg met de routemakers van Duchenne Heroes/EmoLife in juli voorgereden, toen nog begroeid met flink wat distels en doornen ter hoogte van Reichswald.

Op het eerste checkpoint in Gennep/Ottersum, nabij café/zaal Old Inn zullen tussen 9.30 en 11.30u de vele rijders hun eerste korte rust kunnen pakken. Vandaar koerst men via een omweg door Duitsland door naar de tweede checkpoint in de Breedeweg (Camping d’n zoete Aagt), om vervolgens door te rijden naar Park Brakkensteijn.

Vertrekpunt: Camping Klein Vink, Arcen
Finish: Park Brakkensteijn, Nijmegen
Lengte: 92km
Aantal hoogtemeters: 730
Moeilijkheidsgraad: 2 uit 5 sterren.

Na binnenkomst heeft elke Hero in een week tijd 723km aan routes gereden, en 11.110 hoogtemeters aan klimwerk achter zijn/haar rug (of in zijn/haar benen). Hulde! Maar het allerbelangrijkste is dat er weer zeer veel geld is binnengekomen voor verder onderzoek naar deze progressieve spierziekte!

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.