Ladies and gentlemen: we’ve got him!

specialized Vandaag was het dan zover: de in juli bestelde Specialized Epic Expert 29er kon ik eindelijk ophalen bij hofleverancier-van-fijne-fietswaren Leo Hendrikx !!

Je kan je voorstellen dat het wachten eindelijk beloond werd en je nu eindelijk voluit mag gaan genieten van zoveel mooie techniek! Na het vervullen van de financiele plichtpleging (lang leve internetbankieren), keurig uitleg gekregen van de details op deze fiets. Uiteraard de Specialized die ik te leen heb mogen gebruiken in de training voor en de ritten tijdens Duchenne Heroes netjes afgegeven. Als extra’s heb ik mijn fiets laten voorzien van SRAM XO derailleurs en shifters. Eerste indruk: dit schakelt veel sneller dan de Shimano XT techniek. En: keurig in zwart/zilver details, in lijn met de steenkool-zwarte Epic. Goede keuze van Leo en zijn medewerkers! De standaard Specialized banden heb ik in juli j.l. laten vervangen door Schwalbe Nobby Nick. En nu het herfst is, zijn die zware noppen wellicht erg prettig in de modder!

Verder zijn zowel de voorvering als achtervering voorzien van de BRAIN techniek, die zorgt dat de vering daadwerkelijk actief is als het nodig is. Bijgaand een aantal foto’s van deze black beauty… of mag je dat vandaag de dag niet meer uitspreken van de VN? 😉

Qua bidon heb ik gelijk een en ander uitgeprobeerd. Want rijden zonder een rugzak met drinkvoorraad is altijd nog veel fijner dan een op de rug. In de houders passen zonder problemen 500ml bidons. De 750 ml past krap op de down-tube, maar niet op de buis onder het zadel. Ik gok zo dat bidons tot 600ml wel feilloos passen op beide posities, als maximale drinkvoorraad gewenst is.

Nu nog gereed maken voor bikefitting morgenochtend bij Cycle+Performance…

2 thoughts on “Ladies and gentlemen: we’ve got him!

  1. Niels Post author

    Vandaag naar Buggenum gereden met de Epic 29er, en daar het laatste onderdeel opgehaald: de topcap (met ingebouwde kettingpons en reserveschakel). Wellicht een idee voor andere MTB-ers: scheelt weer wat mee sjouwen in een tasje en is mooi opgeborgen. Bij thuiskomst (rond 18.30u,dus flink in duisternis gereden) zat er 153km op de klokken (en in de beentjes) erbij….

    Reply
  2. Niels Post author

    De bidon-houders zijn toch enigszins (ca. 5mm) te verplaatsen door de imbus-boutjes te lossen. Daarna past er in deze Epic toch ook de 750ml bidons in beide posities/houders.

    Reply

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.