Zondag 15 september

imageZondag ontwaakt in de warme camper en de spullen gereed gemaakt voor de ca. 90km van vandaag. In de koude ochtendnevelen op de fiets naar het dorp afgezakt en daar gezamelijk ontbeten met het team en mijn vader. Rond 8.00u zou een groepsfoto gemaakt worden, maar dat is niet gelukt. Deze zou op de laatste dag in Nijmegen op de verzamelplek voorafgaand aan de ereronde door Nijmegen gemaakt gaan worden.

Oorspronkelijk zou de start vanaf 8.00u plaatsvinden, echter… wij rolden pas om 10.00u over de start heen om te gaan beginnen met de rit van vandaag (eerste teams reden om 8.30u al weg). En dan ben je goed afgekoeld in je fiets-tenue… Vanuit de mist klaarde de hemel snel op, en reden we rond 11.00 al in een mager najaarszonnetje. Jammergenoeg heb ik tijdens deze rit wel 10x mijn GPS zien uitvallen, zonder aanwijsbare reden :(. Dat beloofd niet veel goeds, want ik zou graag de hoogtemeters en afstanden in kaart willen hebben tijdens de ritten die op het programma staan. Wel schitterend om vanuit België de franse grens te passeren en in het najaarszonnetje fietsend door verschillende kleine franse dorpjes te koersen.

Aankomst checkpoint 1 zal zo rond 13.00u geweest zijn, waar snel de bidons gevuld werden en verder gefietst. Nu wel met de GPS trackers ingeschakeld, zodat thuisfront ons kon volgen. Want het bleek dat men vergeten was deze aan te zetten bij het overhandigen op het startpunt.

Uiteindelijk verder gefietst, niet gepauzeerd onderweg en omstreeks 18.00 uur konden we ons op het eindpunt afmelden. Gelukkig kregen we een kop soep aangereikt om even bij te komen van vandaag. Daarna het ritueel fiets poetsen, douchen/omkleden. En ik benut direct de mogelijkheid om de benen te laten masseren. Dag 1 zit er op.

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.