Vrijdag 20 september

imageDe een-na-laatste dag, dit keer van Herkenbosch door naar Arcen rijdend. Na de goede nachtrust nog steeds verkouden. Toch maar proberen de 100km te rijden, aangezien de 70km van gisteren lekkerder ging. Het ontbijt blijft problematisch, dat harde brood kan ik niet verstouwen. Dus veel yoghurt met muesli gegeten, krentenbol met kaas en stroop, een tweetal hard gekookte eieren. Daarna vertrokken waar het tempo goed hoog lag.

 

Tegen het 30km punt klapte ik in en kon amper nog een bidon drinken. Besloten om dan bij 1e checkpunt (nabij Reuver) op te warmen en met de bezemwagen verder te moeten. Bij het checkpoint daar kreeg mijn fiets een (eerste) lekke band, en kon ik, licht onderkoeld, wachten (gewikkeld in een isolatiedeken) op de taxi. Dit duurde lang en vervolgens mocht ik met een ander team mee terug rijden. Dit team was er ook zwaar aan toe: zeer veel renners met buikgriep/diarree, koorts/verkouden. Een van de velen die ook geraakt zijn door een virus o.i.d. Geeft goed aan dat hoe goed je traint of je materiaal is, de factor mens en gezondheid is essentieel.

Aangekomen op Klein Vink te Arcen, opgewarmd onder de warme douche en gewacht op binnenkomst van Erwin en Sieto. Vanavond is er een 80’s party gepland, maar dit mannetje gaat vroeg naar bed. Onverwacht kwam ook Lilian nog even een hart onder de riem steken en het team aanmoedigen. Maar na alle beslomeringen van deze dag met paracetamol, vitamine C-tabletten en gedroogde cranberries (dank je wel Nel Daas!) onder de wol. En op naar de binnenkomst in Nijmegen. Hoe zal ik dat ervaren? Geen idee… laat het lichaam maar rusten en herstellen.

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.