Ready as we can be

NIels op mountainbike

Over exact een week rijden we aan met de auto’s en camper naar Dinant om ons te registreren. Zoals jullie op de rechterzijde van onze website zien, de teller gaat onvermijdelijk door naar het moment ‘U’, zondag 15 september 8.00u. Want dan worden de teams en individuele rijders op pad gestuurd.

De laatste voorbereidingen

Het lichaam krijgt nu zijn verdiende rust, hooguit nog even wat ontspannend fietsen. Ik heb vrijdag j.l. vakantie ingeluid en kan nu dus heerlijk uitslapen en nog vroeger naar bed gaan. Wetende dat de week van Duchenne Heroes er eenis van ook vroeg eruit, en bijtijds het bed opzoeken.

Voor de website en social media heb ik al ingesteld dat elke dag dat we rijden jullie als lezers een korte opsomming te lezen krijgen. Hierin zien jullie grof de route staan met de checkpoints en details over afstanden en hoogtemeters die dag. Of we ‘s avonds als teamleden nog updates persoonlijk kunnen schrijven blijft de vraag, want er is wel internet voorhanden, doch beperkt. En met ca. 400 mountainbikers voorzie ik al lange wachttijden 😉

De films en foto’s die ongetwijfeld gemaakt worden staan gepland in de week na Duchenne Heroes.

De bestelde Specialized Epic 29er, zal zover het nu bekend is pas na Duchenne Heroes in hendrix-2wielers-buggenumontvangst genomen kunnen worden. Wel krijgt de huidige Epic 29er maandag a.s. een controle/onderhoudsbeurt bij Leo Hendrikx in Buggenum, zodat ketting, tandwielen, remmen en vering optimaal voorbereid zijn.

Gereedschap, fietskleding en vrijetijdskleding worden gepakt, sportvoeding en bidons liggen klaar. En een laatste sportmassage is ook komende week gepland. Aldus de masseur zijn de kuiten en beenspieren mooi los. Nu maar hopen dat dit zo blijft tijdens de rit. Daarnaast nog een injectie laten plaatsen bij de huisarts voor vitamine B12 aan te vullen, want dat zit helaas aan de te lage kant al langere tijd.

Ik verheug mij nu al om straks de sfeer optimaal te ervaren door af te gaan zien en te genieten voor, tijdens en na elke etappe. Benieuwd hoe het er aan toe zal gaan.

Het routeboek

Het routeboek met de dag-etappes en detail informatie heb ik al verslonden. Erg mooi is het feit dat ik de laatste dag op circa 500 meter van mijn woning het eerste checkpoint heb zien staan. van die bewuste etappe op weg naar de finish in Nijmegen. Kan ik eventueel mooi douchen, opfrissen omkleden en een nieuwe fiets wisselen 😉

Wel zie ik op tegen de Koninginnerit, de dag met de zwaarste klimmen. Maar dat maakt het ook een behapbaar moment, want na zo’n dag wordt ‘alles’ lichter… denk ik

Rust

Na de week ben ik wel benieuwd naar de rust. De rust van niet meer ‘hoeven trainen’, niet meer hoeven regelen, gewoon rust…. een moment van relativeren, en analyse. Zal ik ‘besmet’ zijn en weer mee rijden in 2014? Of heb ik het dan wel gehad? Wie weet… maar het heeft me nu al persoonlijk zo veel opgeleverd:

  • ca. 5kg lichter;
  • meer beenkracht (nog niet optimaal maar wel stukken beter);
  • bloeddruk lekker in 130/80 regionen i.p.v zeer hoge waarden;
  • rusthartslag ligt nu stabiel rond 50-55 bpm.
  • conditioneel fitter/sterker

Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken ook iedereen te bedanken, met name mijn werkgever de_lage_landen_international_bv“De Lage Landen” voor hun support en de schitterende teamkleding waarin we mogen trainen en rijden. Dank voor het aanhoren van mijn trainings-perikelen, informatie over Duchenne dystrofie, sporttests en mountainbike accessoires. En nog veel meer. Ook duizend maal dank aan team-leden Erwin (en Cindy) en Sieto voor hun geduld en tips rondom het rijden en klimmen en andere facetten van het mountainbiken en het gezamenlijk dineren na een dag trainen. Ik ben nog geen echte klimmer maar ik vecht door tot ik op de top van de heuvel sta 🙂 Super! Ook mijn ouders dank voor hun steun en het meehelpen met alles. Dank aan Leo Hendrikx voor zijn support om ons te laten trainen op Specialized Epic 29ers, in afwachting op de levering van de ‘eigen’ fietsen (en de verdere  service

Cycle+Performance bikefitting

Cycle+Performance bikefitting

zoals bij de Eddy Merckx Classic). Dank ook aan Cycle+Perfromance, want zonder Sander Kuik’s afstellingen van mijn eerste mountainbike had ik ongetwijfeld meer last gekregen bij het maken van zoveel trainingsuren.

Heb je nog niet een kleine donatie gedaan, dan kan dat sowieso TOT de laatste dag van Duchenne Heroes (21 september). Maar mooier is om dit tijdig te regelen, zodat alle Duchenne Heroes zeker zijn dat het record van 1,2 miljoen euro alsnog overtroffen wordt, ook in deze economische roerige tijden!

Groet, en wie weet tot ziens in Nijmegen of bij een van de checkpoints ‘along the road’.

Niels

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.