Donderdag 19 september

imageVandaag de rit van Valkenburg naar Herkenbosch op het programma. Ondanks het ontbijt, wat bij mij lastig is om het harde bruine brood te kunnen eten, toch besloten om de 70km te proberen. De koorts was aanzienlijk lager, de hoest bleef echter hardnekkig hangen 🙁

Omstreeks 8.00u vertrokken en vol goede moed in een zonnige ochtend over de limburgse velden gereden. Zo rond 10.00u reeds op checkpoint 1 aangekomen. Daar heerlijk een aantal sinaasappels gegeten, een energiereepje naar binnen gewerkt en een plak kruidkoek verorberd. Fijn om te merken dat de eetlust weer langzaam terugkeert!

camper-DH13-valkenburg

Ons kamp op een van de vele campings

Daarna verder gereden als team en onderweg nog een paar klimmetjes gehad. Iets wat met de verkoudheid onder de leden een ramp is, want de kracht is er zeker nog niet. Sieto had nog problemen met zijn achterderailleur dus de arme kerel moest in zwaar verzet stoempen op elke heuvel. Respect! Ook de lokale ‘fietsspecialist’ is geraadpleegd, maar na het beluisteren van zijn verhaal keken we elkaar aan en dachten: ‘dan maar verder rijden’.

Tegen 12.00u het tweede checkpoint benaderd en wederom even wat eten en drinken. Daarna verder en zo tegen 13.30u kwamen we als een van de eersten binnen rollen. De hele rit heerlijk zonnig en droog gereden (maar nog niet zo zonnig dat het warm was). Na aankomst de fietsen afspuiten, heerlijk warm (lang) douchen, en tegen 15.00u al gelijk weer de massage ondergaan (dit keer kneedde ze een uur lang, en geloof me dat doet de beentjes goed).

Later die avond kwamen 2 supporters 😉 buurten en een bak koffie drinken. Altijd mooi moment om even die steun te ontvangen en bij te praten hoe het verlopen is. Thanks!

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.