T-minus een paar weken…

IMG_0023_0948 Het begint toch spannend te worden, nog een paar weken en dan rijden we vanaf Dinant terug naar Nijmegen. Het mag ook wel gebeuren, dan weet je dat je na die week echt rust hebt verdiend. Want dan mogen we gerust stellen: ‘Mission accomplished’. Toch?

De afgelopen tijd heb ik veel op de Specialized Epic 29er gereden, die Leo Hendrikx beschikbaar gesteld heeft. Ik begin me er steeds prettiger op thuis te voelen en dat voelt goed. Toch zal de fiets nog aangepast worden, zoals andere hendrix-2wielers-buggenumbanden met grover profiel er op. Wel heb ik alvast mijn eigen SPD-pedalen er op geplaatst en de Ergon handgrepen gemonteerd. Maar ik hoop stiekum dat we eind augustus of zo onze bestelde Epic’s bij Leo Hendrikx in Buggenum mogen ophalen.

De laatste ontdekkingen zijn toch wel de voorvork op de Epic geweest. Op de Rockshox Reba zit een tabel geplakt, maar achteraf blijken de luchtdruk-waarden niet redelijk in de goede richting te zitten. Nu zelf opgelost, en afgesteld op een ‘sag’  (het inzakken van de voorvork als je plaatsneemt in een neutrale rijhouding) van 20% (ongeveer 2 cm van de 10 cm veerweg). Ter indicatie: er werd 135PSI geadviseerd, maar ik beland uiteindelijk rond de 70PSI.

De digitale Ion Air pro gaat in elk geval gewoon op de stuurpen geplaatst worden, dat werkt toch het beste. Helaas kan ik het windgeruis niet temperen, zoals met een pleister of plakband over de microfoon.

Tevens ben ik bezig (ook met Erwin en Sieto) om de paklijsten op te stellen. Dan kom je toch nog tegen dingen aan waar je niet bij stil gestaan hebt. Dus de extra fietssokken, beenstukken en armstukken zijn inmiddels onderweg. Of ik een regenjack mee neem en aantrek weet ik niet. Ik heb het van nature al vaak te warm, en een hoosbui tijdens het mountainbiken vind ik okay. Nou genoeg om nog op terug te komen.

Evenementen

Daarnaast is afgelopen zondag het openlucht brunch evenement geweest in Den Herberg te Den-Herberg-BelfeldBelfeld. Een eindje rijden voor hen die uit regio Gennep komen, maar de moeite meer dan waard. Puck en Maril Bergs hebben hier laten zien hoe ze alles tot in details weten te regelen ook in samenwerking met lokale bakkerij, groente en fruit handel en nog vele anderen. Super! En de sfeer die er hing was echt authentiek. Heerlijke keuze van inrichting, muziekgroepjes en ontbijt.

Degene die er niet bij waren hebben echt iets heel bijzonders gemist! Maar daarover kun je elders meer lezen.

30 augustus is de sportdag met sponsorloop bij de basisschool ‘Kom-mijn’ in Belfeld tot op heden het laatste evenement op onze kalender. Vanaf dat moment hebben we exact 2 weken voor de start in Dinant. Tijd die we nog gaan gebruiken voor een laatste lichte training & team building, en voor rust nemen.

Ik ben benieuwd wat komen gaat en hoop op campings waar we redelijke draadloze internetverbinding hebben om de website en Facebook dagelijks van de ervaringen te kunnen voorzien.

Groet, en tot volgende keer!!

Niels

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.