Introductie tot wielrennen

Scott-CR1

Scott CR1 full carbon wielrenner

Weer een week voorbij, en een tussentijdse update van mijn voorbereidingen op Duchenne Heroes.

De Epic 29er bevalt mij nog steeds super. De laatste keren weer mijn beste tijd op de rode route in Groesbeek verbeterd, deels door het opdrogende parcours, deels ook door het vele trainen. Dat sterkt mij behoorlijk, want ik merk de vooruitgang. Okay, ik ben nog geen ‘berggeit’ die fluitend een berg op rijdt, maar in het algemeen rij ik lekker. Benen voelen super aan, en de Epic 29er blijft mij vertrouwen geven. Super! Momenteel staat mijn ‘PR’ op krap 1 uur 30 minuten over alleen de Rode Route.

Zondag mocht ik mee rijden dankzij de steun van brouwerij Lindeboom, in de Eddy Merckx Classic. In een woord: fantastische ervaring, want ik had nog nooit een toertocht op een wielrenfiets verreden. Dankzij Leo Hendrikx mocht ik een mooie Scott CR1 racefiets lenen, die ik de dag ervoor had opgehaald. Zaterdags bij thuiskomst eerst even de teamkleding aangedaan en een proefritje door mijn eigen gemeente gemaakt. Wat trapt dat licht en schakelt lekker! Voor ik het wist reed ik ruim 30 km/u. Toch wel een andere ervaring in vergelijking met een mountainbike op de weg! Bij terugkeer heb ik de Scott racefiets goed gewassen en gepoetst, en daarna het frame in de was gezet. Resultaat: een schitterende full-carbon fiets klaar voor de tocht!

Nou, hoe het allemaal er aan toe ging in de rit rondom Roermond, dat kun je elders op onze site zien/lezen. Navigatie van de beschikbaar gestelde track ging ook goed, geen enkele keer verkeerd, en op tijd een geluidssignaal! Ook weer een geruststelling!
Voor de laatste weken hebben we als team nog de sportdag/sponsorloop op de basisschool ‘Kom-mijn’ in Belfeld op vrijdag 30 augustus a.s. Het einde is in zicht, en ik wil toch even alle bedrijven bedanken met wie we mochten samenwerken in een of meerdere evenementen de afgelopen maanden! Ook alle donateurs (vrienden, familie, collega’s, bekenden): Chapeau mensen!!

PS: ik las in ons deelnemershandboek dat er internet op elk eindpunt tijdens de Duchenne Heroes gerealiseerd wordt. Echter, de films die we maken zal ik in de week NA Duchenne Heroes bewerken en beschikbaar stellen. Wel probeer ik elke dag in die week een korte update van mijn belevenissen van die dag weg te schrijven!

Groet, en tot volgende week!

Niels

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.