Eddy Merckx Classic terugblik

lindeboom-2014Vandaag was het een mooie dag, ondanks de stevige regenbuien die we als team hebben getrotseerd. In teamkleding gehuld reden Erwin Vinck, Sieto van het Meer en Niels Thijssen mee met de 60km rit van wielerlegende Eddy Merckx Classic in Roermond. Dankzij brouwerij Lindenboom die dit mogelijk gemaakt heeft (waarvoor hartelijk dank!!)

Erwin, rijdend op een Specialized Tarmac, en Sieto, rijdend op een Bianchi Infinito begeleiden teamlid Niels op zijn eerste kilometers wegrennen.

Niels heeft op korte termijn dankzij Leo Hendrikx een schitterende Scott C1R wielrenfiets mogen benutten op deze toer en dit was een hele (positieve) ervaring.

Het verloop van de dag

Zondagochtend vroeg reden Erwin, Sieto en Niels vanuit Reuver naar Roermond. Heerlijk rustig peddelend, een mooie rit voor warming up van de beenspieren. Al snel waren we in Roermond waar even later de medewerker van De Drankenmarkt (Edwin) en Alfred, een kameraad van Edwin zich melden in koers-kledij.

Vanaf daar was het centrum snel bereikt, en konden we de fietsen veilig stallen en ons melden. Na ontvangst van de papieren en de sticker (met sensor voor de foto-en videoregistratie) hadden we snel een tafel gevonden en ons geinstalleerd. Klaar voor het ontbijt!

Na een lekker uitgebreid ontbijt, en verwelkomen van Eddy Merckx werden per bedrijfsteam foto’s gemaakt. Zo ook van ons met Eddy naast onze zijde!

Toen begon de koers! Rustig het centrum uit peddelend kwam er een lekker tempo in van circa 30km/u. Onderweg verloor Niels door de stuiterende fiets zijn bidon sportdrank. Mocht iemand nog een bidon van Duursport.nl gevonden hebben… dat zou de zijne kunnen zijn.

Ook nog een stevige hoosbui over ons heen gekregen, wat afzwakte tot minder hevige regen. Tegen het einde van de tour was het opgeklaard….tot we over de finish rolden en nauwelijks de fietsen hadden gestald. Daar brak de hemel open, regen goot over ons heen, en we konden snel schuilen onder de enige overdekte bank van het bedrijfsteam ‘parc ferme’. We doken ‘onder de 2 uur’ over deze 60km (zonder hoogteverschillen)!

Daar dronken we op de goede afloop nog een drankje en een hamburgertje ging er ook wel in. Al met al een schitterende ervaring! Ook Niels heeft het goed naar zijn zin gehad, zowel op de fiets als in het team van gezellige renners!

lindeboom-2014-banner

hendrix-2wielers-buggenum

One thought on “Eddy Merckx Classic terugblik

  1. Pingback: Introductie tot wielrennen | Mountainbike Team "De Maas Verbindt"

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.