De week vliegt voorbij, net als wij

IMG_0023_0948 Deze week zit er weer op, en nog een kleine zeven weken en dan starten we als 3 van de ruim 400 mountainbikers in Dinant! Spannend en ik heb er echt zin in!

Maar voor het zover is, moet er gewoon hard gewerkt en getraind worden!

Na de enerverende ervaring in La Roche en Ardenne, hebben we als team vandaag weer een training gezamelijk afgelegd. Het teamgevoel heerst, en de schaterende lachsalvo’s klinken veelvuldig, vooral na het afzien van lange klimpartijen 🙂

training-18juli2013

De rit van 28 juli j.l. Hoogtemeters is bij benadering.

De route van vandaag is gestart vanaf Berg en Dal en liep door naar Kleve (Duitsland). Eerste stukje reden we verkeerd, maar al wel heerlijk door de bossen en mooie afdalingen geproefd. Toen dus omkeren en gelijk weer klimmen, want waar gedaald is, moet je ook weer stijgen! Het weer was in elk geval mooi droog en zonnig, de bospaden drassig van de vele regen de afgelopen dagen.

Het viel wel op dat een deel van onze route ook over de Rode Route nabij Nijmegen liep, alleen dan tegengesteld. Ook reden we over een half-afgebroken Heumensoord, waar de militairen hun kamp hadden tijdens de nijmeegse Vierdaagse. Maar na iets meer dan 3 uur waren we weer rond en moe maar voldaan bij de auto teruggekeerd. Helaas waren mijn filmbeelden niet goed, de camera wees toch teveel naar beneden vanaf mijn helm…

Daarna reden we naar mijn ouders toe om nader kennis te maken en wat zaken door te lopen rondom de Duchenne Heroes week. Want ook voor mijn ouders is het leuk om te zien hoeveel plezier ik aan dit evenement NU al beleef!

Na een heerlijk kippetje-van-het-spit en pommes-friet met appel-compote waren de buikjes weer gevuld. Daarna begon het ritueel weer: fiets afladen, fiets schoon spuiten en opnieuw smeren van de ketting. Het valt mij wel op dat de Finish Line wax nu niet meer zo mooi stolt, en haast als water eraf loopt. Is de temperatuur te hoog? Wie weet, geen idee waar het aan kan liggen.

Verder ben ik benieuwd naar 25 augustus a.s., de zondag dat alle Duchenne Heroes deelnemers een bijeenkomst kunnen bezoeken waar alvast wat zaken rondom de route en de week worden gepresenteerd. En super natuurlijk dat momenteel ca. 900.000 EURO reeds is ingezameld door alle teams, vrijwilligers, solo rijders en vele donaties! Top!

Cycle+Performance bikefitting

Cycle+Performance bikefitting

Nu natuurlijk de ham-vraag: hoe voelt dat na 60-65 km mountainbike? Ikzelf heb geen problemen met de benen of rug en voel mij na een heerlijke warme douche relaxed. Het lichaam is er klaar voor, al (eerlijk is eerlijk) ben ik nog steeds geen super-klim-talent. Maar ik kom op karakter elke heuvel wel boven! 😉 Ondanks dat is eigenlijk niets te zeggen over wanneer je klaar bent. Je moet je moment hebben, maar enige wat je zelf kan doen is conditie behouden/uitbouwen, materiaal gereed maken, en gewoon genieten vanaf dag 1. Nu ik dit zo schrijf….vraag het mij gerust als ik een paar dagen verder in de Duchenne Heroes week ben beland 😉

Groet, en tot volgende keer!

Niels

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.