Another one bites the dust hey hey

team-foto nabij La Roche

Teamfoto nabij La Roche

Vandaag (21 juli) heerlijk gereden met Erwin en Sieto in de omgeving van La Roche. Persoonlijk al heel wat jaren terug ooit gereden met een mountainbike, maar ja… tijd voor nieuwe verse ervaringen. Dus met zonnige weersvooruitzichten s’ochtends vroeg rond 6.00u naar Reuver vertrokken, en daar als team verzameld om verder te reizen naar de Ardennen. En waarom deze blog nu heet ‘another one bites the dust’, naar Queens’ hit… daarvoor moet je toch echt verder lezen !


Zo tegen de klok van 9.30u waren we in La Roche aangekomen, en scheen de zon volop. Zelfs geen bewolking aan de hemel, dus het zou erg warm kunnen worden. Nadat iedereen de fietsen gereed had gemaakt en omgekleed was, kon het klimwerk beginnen.
Met de GPS navigatie paraat is het plan om 4 lussen/routes rondom La Roche te rijden. Persoonlijk ga ik die dag in als doelen zoals klim-ervaring en heuvel=ervaring (afdalen, hellingspercentage van formaat) op te doen, maar ook zeker rijden op navigatie in onbekende omgeving. Want de Garmin Edge810 is erg complex, en heeft veel instellingen die allemaal weer een eigen invloed lijken te hebben.

Het eerste deel reden we naar het einde van de route (ongewild) en gingen dus ‘tegen het verkeer in’ de route vervolgen. De helling leek eindeloos, en klom het dal uit. Maar man, wat een mooie vergezichten als je dan aan het afdalen bent. That reminds me… hebben mijn remblokken voldoende remvoering? In elk geval rook ik geregeld de brandlucht van de 180mm remschijven en remblokken afkomen. Daar gaat het dus ook heet aan toe!

Schitterend vond ik de lange afdalingen wel, gewoon laten rollen (en stuiteren op mijn 26 hardtail).
Tijdens het klimmen veelvuldig gezien dat mijn hartslag doodleuk 180bpm aan geeft. Oei, oppassen voor verzuren dus dan maar rustiger peddelen. Halverweg (of was het er iets na?) bleek ik ook al door mijn 3 liter drinkvoorraad te zijn geraakt. Maar wat wil je met temperaturen van 30 graden Celsius en hoger? Ook mocht ik de zand-en rotsgrond van nabij bekijken (ofwel: ik ging op mijn plaat), toen ik van spoor wilde wisselen en mijn voorwiel weg schoot. Ego beschadigd, pijnlijke heup en wat krasjes. Fiets was ongedeerd, dus opkrabbelen en verder rijden. Einde van de dag, terwijl ik dit schrijf, heb ik gelukkig geen last meer van die schuiver. Ik vond het erg gaaf om in de afdaling met stevige snelheid ook nog door een riviertje/stroompje te knallen. Dat koelt lekker af, en geeft een kick 🙂 Onderweg hebben we nog enkele scouts gevraagd om een foto van ons te maken, wat erg gezellig verliep.

Na afloop hebben we nog nagepraat en genoten van de omgeving en uitzicht langs de Ourthe, en met een lichte lunch en wat drankjes in de maag zijn we weer naar huis gereden. Ik denk dat iedereen zo wel weer zichzelf tegen is gekomen, door de hitte die erg veel impact heeft gehad, danwel het heftige klimwerk met onwaarschijnlijke hellingspercentages. Leukste was na afloop dat mijn GPS opmerkte dat ik mijn PR had gemaakt rondom de meeste hoogtemeters (gemeten sinds ik met de Edge810 rijd): 946 meter. Kijk, dat stimuleert weer en smaakt naar meer. Maar dan wel bij een graadje of 20-25, want dat klimt wel zo relaxed. En ik overweeg serieus om ‘ultra-light’ te gaan rijden, ofwel: 2 grote bidons met sportdrank, binnenband en reparatiesetje in plaats van een complete rugzak van welk formaat dan ook. Maar resumerend: mijn beentjes voelen na deze klim-dag nog goed, en heb erg genoten van het weer, de omgeving en de sfeer in het team.

Groet en tot volgende keer!
Niels

2 thoughts on “Another one bites the dust hey hey

 1. Peter

  Mooi verhaal Niels en teamgenoten. Het filmverslag was ook heel fraai.
  Met deze tochten als voorbereiding gaat dat in september zeker fantastisch lukken.
  Bonne route!
  Groet, Peter

  Reply
 2. Niels Thijssen

  @Peter: Leuk om te lezen dat het verslag je goed bevalt! We hebben er hoe langer hoe meer zin in om in september te genieten en te knallen voor de Duchenne-kinderen!

  Reply

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.