Update van Niels

IMG_0023_0948 Weer een week voorbij en op deze zonnige doch stormachtige zaterdag deze update geschreven. Een week waarin ik mijn training aanpas en verzwaar.

Training

Naast fietsen ben ik ook al een tijdje bezig met zwemmen. In het zwembad in Kessel trek ik gedurende een 2 uur de nodige baantjes. Helaas kan ik alleen de schoolslag, maar het is toch goed voor het lichaam en de conditie. Na 40 baantjes (ca 2.000meter, schat ik) zwemmen voel je de rug en schouderspieren toch wel gloeien 🙂

Woensdagavond na het werk weer een bezoek gebracht aan de sportmasseur in Gennep. Heerlijk om de benen te laten verzorgen. Ik merk dat ik er nog steeds baat bij heb, en de ‘knopen’ in de beenspieren goed verdwijnen.

Daarnaast heb ik deze week de ritten naar het werk in Eindhoven opgevoerd. Donderdag en vrijdag, 2 dagen achter elkaar, om maar kilometers te maken en gelijk te kunnen trainen op D1/D2 niveau (lage hartslagzone). Goed om de conditie voor langdurige inspanning aan te pakken. Leukste is nog wel dat ik na de kwartaalbijeenkomst op het werk, met een kleine borrel/versnapering, toch heerlijk heb gefietst en een scherpe tijd heb neergezet. De 57 km deed ik op de mountainbike dan in 2 uur 5 minuten. Voor deze 2 dagen is er weer 228km op de klok erbij getrapt 🙂 Wel moet ik bij aankomst op het werk even lekker douchen en omkleden, maar ook zeker nog een ontbijt daar nemen. Gelukkig is er vers fruit tot de beschikking, dus met 2 stuks fruit kan ik daar weer even van genieten!

Daarnaast doe ik elke avond trouw nog de oefeningen op een traptrede om mijn kuitspieren ‘op te rekken’. Al met al een aardig programma 🙂

De fiets

De mountainbike houdt zich kranig, maar het blijft een handeling om de banden steeds om te leggen. De dikke Schwalbe Big Apples doe ik er op voor het woon-werkverkeer traject. En met een 2,35 inch dikke banden zit er aardig wat demping in. Echter ik zet ze standaard op 3,5 bar, zodat de rolweerstand licht blijft. Momenteel ook geen lek gereden, dus ze doen het prima op nat en droog wegdek.

Daarbij ben ik aan het oefenen met de Garmin Edge 810, om routes te rijden (koersen). Dit is nogal erg veel uitzoekwerk, want ondanks een voorgereden koers, blijft het apparaat berekeningen maken en begeleiding geven. Intussen zag ik dat bij het kiezen van een koers, je de begeleiding uit kan schakelen. Of dit werkt, dat zal ik nog gaan zien….

Zondag (16 juni) wil ik weer een rit door het bos maken, om lekker te genieten van de omgeving en stuk interval te trainen. Dat mag wel, want zaterdag is mijn rustdag 🙂

Verder heb ik het rapport van de sportkeuring ontvangen, inclusief kopie voor de huisarts. Weinig schokkende zaken in, met wel een advies om vitamine B12 te laten injecteren in aanloop naar Duchenne Heroes. Ik ben benieuwd of en hoe dit gaat werken, maar dat laat ik even aan de specialisten over. Ik verheug me op 23 juni a.s., als ik kennis ga maken met de route in Zuid-Limburg (die Sieto en Erwin al eens gereden hadden).

Tot zover!

Groet,

Niels

One thought on “Update van Niels

 1. Lilian Wijnhoven

  Dear Niels,

  Lekker fietsen op de plek waar deze diva gemaakt werd…zoooooooooo mooi daar, enjoy the ride!
  Op de verjaardag van mijn papa nog wel…zie het filmpje graaaag verschijnen.
  Liefs, ook aan mijn andere Heroes Sieto en Erwin!
  DALILIA Sieraden en Verlichting
  Lilian

  Reply

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.