Brunssummerheide/Parkstad route

IMG_0023_0948 Zondag 23 juni hebben Erwin en ik een rit gemaakt door de Brunssummerheide en omgeving van Parkstad, Zuid-Limburg.

Mooiste van dit alles dat met medewerking van Hendrickx tweewielers uit Buggenum 2 demonstratie-fietsen van Specialized beschikbaar zijn gesteld.

Voor mij zou deze dag zeker in het teken staan van het ervaren van het rijden op een 29-er, zowel in een hardtail uitvoering (alleen voorvork-vering) en een full-suspension (voor- en achtervering) met de BRAIN-techniek van Specialized.

hendrix-2wielers-buggenum

‘s Ochtends rond 7 uur vertrokken naar Reuver, waar ik via een omleiding op de A73 daar iets verlaat aan kwam. Onder genot van een bak koffie even bijgekletst en de fietsen bewonderd die Erwin in de bus had. Pracht spul!

Gezamelijk vertrokken we naar Parkstad/Brunssummerheide, waar we dezelfde route gaan rijden als Erwin en Sieto eerder al gedaan hadden. Na aankomst alles gereed gemaakt voor vertrek, en vol goede moed gefietst.

Specialized Epic

De eerste helft heb ik mogen rijden op een Specialized Epic mountainbike, voorzien van voor-en achtervering. Een carbon frame maakt het ook nog eens sterk en licht in gewicht. Het schakelen verliep door de modder en rommel gewoon scherp en snel. Heerlijk en geen gekraak/geratel. Wauw! Wat minder onder de indruk was ik van de banden: fijne nopjes die snel dicht zaten door modder/klei en geen goede grip konden bieden zoals ik van de Nobby Nick was gewend.

De achtervering is er een van top-klasse: hoe hobbelig het pad was, de Brain-demper streek het mooi glad en het achterwerk bleef bespaard van de klappen. Super! Het maakte mij ook relaxter om de paden af te stuiven. Remmen deden ook naar behoren hun werk, met 1 vinger aan de handel kom je goed tot stilstand en dosering is ook prima. Mooie combinatie van de Magura MTS serie.

Specialized StumpJumper

Na circa 18 km tijdens een korte pauze hebben Erwin en ik van fiets gewisseld. Omzetten van GPS en videocamera en daarna weer rijden. Hier merkte ik dat ik fikse klappen kreeg (wat wil je met een hardtail), en ik zelfs fikse steken in de onderrug kreeg. Dat laatste kan zijn dat de fiets nog niet optimaal is afgesteld en ik dus krachten uit de rug haal.

Het afdalen en klimmen ging op zich aardig met beide 29er fietsen. Gewoon schakelen en peddelen, beide met vertrouwen omhoog. Enkele keer kon ik het echt niet halen, maar ja ik ben helaas nog niet zo’n klimmer zoals Erwin en Sieto.

Ook de banden op de Stumpjumper waren gelijk aan die van de Epic, en ook hier had ik na ca. 15km nog steeds niet vertrouwen in tijdens gladdere paden en modder.

De route

De Brunssummerheide heb ik positief ervaren. Wel is menig deel van de track dichtgegroeid door doornen/onkruid/gras, maar al met al bied deze mooie variatie van snelle afdalingen, steile klimmen, wat technische trails en een enkele rit over asfalt. De laatste kilometers hebben we door fijne motregen mogen rijden wat wel verkoelend werkte.

Ik denk dat als het pad wat droger was, we beiden met de Specialized banden meer plezier hadden gehad.

Helaas heeft mijn navigatie op een of andere wijze maar een deel van de route vastgelegd, dus voor mij een reden om toch (weer) eens terug te gaan. De terugweg hebben we heerlijk kunnen bijpraten over ervaringen van de 29-ers. Het was weer een mooie en gezeliige dag!

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.