Terugblik braderie Gennep

foto van braderie gennepMoederdag, zondag 12 mei. In alle vroegte was teamlid Niels al op de mountainbike naar de locatie afgereis waar we als team nadrukkelijk aanwezig zijn op een prominenten plaats voor het stadhuis van Gennep. En alles voor het doel om geld in te zamelen met ludieke acties voor onderzoek naar Duchenne dystrofie.

duchenne heroes kraam van het team

De Tacx Simulator

Iets later kwamen Erwin en Sieto aan op het plein, en konden de handen uit de mouwen gestoken worden. Na opbouwen van de stand en het inrichten ervan, brak even een spannend moment aan. Door een technische storing had de Tacx kuren. In elk geval zijn we er in geslaagd deze voortijdig te herstellen. Gedurende de dag namen diverse mensen, jong en oud, de gelegenheid om een stuk te rijden op deze simulator. We lieten de mensen een tweede deel van de legendarische Cauberg beklimmen. Groot was onze verbazing dat er later in de middag een man een supersnelle tijd reed: 2 minuut 45 seconden. Tegen het einde van de middag was het nog spannender: een jongeman wist in een fenomenale strijd deze bijna te kloppen, en eindigde tweede met een zeer sterke 2 minuut 46 seconden. Bizar, en indrukwekkend!  In elk geval heeft elke deelnemer bij mogen komen onder genot van een lekker sportdrankje.

Tegen een uur of 12.30u, zijn Niels en Erwin geïnterviewd door een televisie-ploeg en presentator van de limburgse zender L1.

Rond 13.00u zijn Sieto en Niels naar de stand van de sportschool All4fit gewandeld om plaats te nemen op de spinning-bike. Hier waren 7 fietsen opgesteld, en onder leiding van een instructrice en een stevige muziek heerlijk mogen rijden daar. Ook daar kwam de L1 cameraman ons filmen (onverwacht), dus al met al veel publiciteit voor de strijd tegen Duchenne!

Tijdens de dag traden voor/achter ons diverse artiesten op (dankzij SD producties), en draaide ook de discoshow er lustig op los. De stemming zat er goed in! Bijzonder is ook de persoonlijke ervaring van Peer (van duo) Peer en Geer, waar hij meldde een petekind met Duchenne dystrofie te hebben. Iets wat menigeen toch raakt. Na een mooi optreden met lekkere muziek sloten Peer en Geer aan/af met de prijsuitreiking aan de deelnemers van de Tacx simulator.

Het weer was ons gunstig gezind, ondanks een fel windje hebben we het op 1 bui (met hagel) allemaal droog gehouden.

Nou ja…. woorden schieten te kort, en er is ruim 100 Euro binnen gekomen op deze dag die naar Duchenne onderzoek toe gaat! Allemaal hartelijk dank voor ieders inzet, direct of indirect!

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.