Kilometervreten

Niels in DLL-teamkledingDe braderie in Gennep was een mooi succes, waarbij uiteindelijk ruim 120 Euro naar het onderzoek voor een medicijn tegen Duchenne is gegaan. Super! De afgelopen weken heb ik verder getrained op de mountainbike, waarbij ik reeds enkele keren mijn woon-werkverkeer heb afgelegd. De collega’s in Eindhoven bij De Lage Landen waren positief over de teamkleding, het doel en mijn voorbereiding/inzet naar de rit in September. Ook maak je het nodige mee onderweg, dus wel leuk om ook dat nu met jullie te kunnen delen….

De eerste ritten naar het werk

Vrijdag 17 mei, na veel ruchtbaarheid geven aan het ‘Niels-rijdt-op-de-fiets-naar-Eindhoven’ event liep in de ochtend om 4.00u mijn wekker af. Na een heerlijke douche, de spullen ingepakt. Valt je gelijk op dat de Camelbak M.U.L.E. te klein is voor jeans, blouse, t-shirt, handdoek en douche-gel, zelfs al laat ik de 3 liter drinkvoorraad er uit. Weer een ontdekking, want in september zul je nog een regenjack, EHBO-kit, fietspomp/materiaal en ander klein spul mee zeulen. Nou ja, komt tijd komt raad. Goed leermoment 🙂

Omstreeks 5.30u vertrokken, in vol DLL-team gear (uiteraard!), en doorgereden terwijl moeder Natuur ontwaakt. Mooi te zien hoe het wild zich gereed maakt: een paar konijnen in de weilanden, een roofvogel die zweeft door de lucht op zoek naar ontbijt. Om het uur heb ik een energie reep benut, waarvan 1 van Amacx en 1 van Maxim geproefd werden.  Heerlijk gegeten onderweg, en doorgepeddeld met de Garmin aan het stuur.

De terugweg liep minder leuk. Met regen vertrekken is al niet zo prettig, maar als de navigatie van slag raakt en je naar Helmond stuurt i.p.v. Gemert, dan vind je dat ‘minder prettig’. Alleen al het moeten wachten op her-berekenen van de route is gewoon niet leuk meer…. Ik zal de Garmin nog goed moeten leren kennen om ‘op de kaart’ de route te rijden 🙂 Na thuiskomst de fiets weer verzorgd, ketting gesmeerd en zelf een hele warme douche genomen kon ik die dag weer 114 km op de teller bijschrijven.

De week erop, 24 mei ben ik weer vertrokken van en naar het werk op de fiets. Nu ging het lekkerder, maar liet ik mij helemaal gaan door de verlate akkers/landbouwvelden tussen Boxmeer en Beek en Donk. Gevolg: ik reed veel te lang veel te hoog in de hartslag, zo rond de 150-160bpm. De terugweg die dag ging vlotter, al was ook hier het herberekenen spelbreker. Maar met de zon op mij, en een enkel regenbuitje toch veilig thuis gekomen na een dag werken. En toen kwam ik tot de ontdekking dat ik de Garmin niet gestart had met de meting, en deze rit niet geregistreerd is (zowel in afstand als hartslag)… Dat was zo’n typisch baal-momentje 😉

Al met al doe ik de heenreis ongeveer 2 uur tot 2 uur en 15 minuten. Dus langzaam aan opbouwen met misschien een rustdag er tussen, genoeg te kilometer-vreten zeg maar! UIteraard rijd ik in het weekend ook nog mijn ritten, maar 26 mei gaat dus mijn inzet naar het spinning event!

Ook is het gekraak in mijn fiets verdwenen. Na vervanging van de crank en de lagers, was er nog steeds irritant gekraak te horen bij elke omwenteling. Vorige week de zadelpen verwijderd, en grondig gereinigd (alsmede de binnenkant van het frame), en nu tijdens het fietsen: rust!!

Sportkeuring

Erwin heeft deze week zijn sportkeuring ondergaan. Ikzelf mag donderdag 30 mei a.s. mij begeven naar Venray. Het wordt mijn aller-eerste sportkeuring ooit, dus ik laat het op mij af komen en zie het als een mooi moment om te zien waar ik sta of wat ik kan verbeteren. Ik zal hier zeker een verslag over uitbrengen, misschien zelfs met een filmpje van het fietsen op de rollerbank die je vermogen gaat bepalen. Ben erg benieuwd, maar toch ook weer beetje gespannen.

De spinning marathon & whisky masterclass

Wil ik jullie toch nog wijzen op de volgende activiteiten: zondag 26 mei de spinning marathon/class in Belfeld bij sportschool ‘The Nik Brothers’, en op woensdag 29 mei a.s. de masterclass Whisky met Zuidam Destilleerders in samenwerking met De Drankenmarkt in Roermond.

2 mooie evenementen om kennis met ons te maken, en gezellig samen mooie dingen mogelijk maken voor de strijd tegen Duchenne! Mag ik jullie bij deze uitnodigen?

Groet, en tot volgende keer

Niels

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.