Aftellen naar de braderie

foto van braderie gennepEen drukke week, want zondag 12 mei is de braderie in Gennep waar ons team in de officiele teamkleding aanwezig is! Op Hemelvaart hebben we met z’n drieën een mooie rit in de kledij gemaakt door omgeving van Reuver. Het voelt zo goed aan, het geeft een kick van saamhorigheid! Helaas rustig fietsen is er niet bij, want mijn trapas is aan vervanging toe: de lagers zijn op. Al met al die Hemelvaartdag ruim 70 km weer op de klok erbij gezet. Klimmen is mijn zwakke punt, en conditie dat gaat gestaag, al moet ik meer km’s maken. Ook heb ik al een voorproefje mee gekregen met de mountainbike-simulator. Heel mooie machine, inclusief een Specialized mountainbike en een pitte klim!

Dus op zaterdag 11 mei maar de handen uit de mouwen gestoken en groot onderhoud verricht: de tandwielen op de trapas vervangen inclusief lagers, de cassette vervangen (van 11-32 naar 11-36), de ketting vervangen. Genoeg te doen, en met beetje geduld prima zelf te doen.

Gelukkig was de TPG bestelling mooi op tijd, en kon ik al snel aan de slag. Intussen is het hele bottom bracket vervangen, man wat een verschil: geruisloos en soepel draaiende onderdelen. Wat kan een stukje geluk toch in zo’n detail zitten 🙂 De cassette in het achterwiel kreeg ik met pijn en moeite los (dankzij het juiste gereedschap) en kon ik de oude cassette snel verwijderen. Dan valt het op hoeveel de tanden te lijden hebben van het schakelen in zand, modder en water. Het plaatsen van de nieuwe cassette is goed te doen. Wel heb ik gekozen voor een grotere verhouding zodat het klimmen (en met name langdurig klimmen) mij beter afgaat. Liever in een lichte kadans de berg bedwingen, dan opgeven omdat het net te zwaar gaat.

detail foto van de power-link ketting

Een ‘powerlink’: een deelbare schakel in een fietsketting

De ketting was ook duidelijk versleten. Wat draait alles opeens zo lekker licht en geruisloos. Gelijk de verbinding gemaakt met een zogenaamde ‘powerlink’. De ‘powerlink’ is een deelbare schakel in de ketting die je met enig beleid ook weer kan openen om bijvoorbeeld de ketting te reinigen.

Na het monteren van de crank, de tandwielen en ketting kon ik even e.e.a. fijn-afstellen. Met name de achterderailleur, om te zien of het grootste tandwiel de derailleur niet raakt. Maar alles ging goed, en schakelen ging als de spreekwoordelijke ‘mes door een pakje boter’. Hiermee is de komende maanden de fiets weer onderhoudsarm. Ik verwacht de weken voor de Duchenne Heroes rit nog wel de ketting en tandwielen te vervangen, maar ja dat zijn normale zaken bij geregeld (en intensief) gebruik.

Zaterdagmiddag ben ik vervolgens als gast uitgenodigd bij de lokale omroep NIMA in het programma ‘De Diva’s‘. Een gezellig programma met diverse onderwerpen en heerlijke muziek. In aanloop naar de braderie stond ook moederdag op het programma en ben ik in het eerste uur te gast geweest voor een leuk gesprek. Onder genot van koffie vloog de tijd voorbij, terwijl het buiten stevig de regen uit de hemel viel. Laat ik hopen dat we morgen gewoon de stralende zon ons naar een mooi resultaat voor de Duchenne kinderen kan leiden!

Kom dus na het ontbijt met moeder (heel belangrijk op moederdag!) en bezoek ons voor hetlogo scooby doo discostadhuis in Gennep. Geniet van live

logo intersport

muziek, de disco-show, laat je uitdagen voor een potje spinning of een beklimming op de Cauwberg en maak kans op prachtige prijzen!logo fietsspeciaalzaak hendrikx tweewielers buggenumlogo all 4 fit sportschool

Aanmelden voor het spinnen bij/met All4fit in Gennep op de braderie kan HIER gebeurenlogo speelparadijs ballorig

Groet & tot morgen!

Niels

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.