Opening ATB-route Horst-Meterik

NielsVandaag zijn Sieto en ik naar de opening van de nieuwe mountainbikeroute in Horst-Meterik gereden. Ikzelf had een warming up vanaf Gennep naar Horst op de mountainbike voor de boeg, dus ik mocht vroeg mijn bed uit. Minder maar het hoort bij de voorbereidingen voor Duchenne Heroes, waar ik in elk geval zo goed mogelijk beslagen ten ijs kan komen. Als ontbijt even 2 sneetjes meergranen/grofvolkorenbrood met pindakaas naar binnen gewerkt en de fietskleding aan. Minder leuk, want de koersbroek was nog klam van de wasbeurt… In de rugzak een 4 tal energie-repen/koeken en een 6 tal energie-gels met daarbij 3 liter water in de drinkvoorraad. Genoeg om de dag door te komen.

Met hulp van de GPS ben ik vanaf Gennep naar Wanssum gereden, en vervolgens naar Horst. Daar aangekomen even zoeken naar Horst-Meterik en uiteindelijk de mountainbikeroute gevonden. Daar stonden Sieto en een kameraad al gereed, helemaal warm gereden in de grote auto-bus 😉 Na een snelle kennismaking een reep naar binnen gewerkt, want ik voelde me niet sterk. Denk dat het komt dat ik onderweg daarheen niet tussentijds nog gegeten heb. Iets wat ik dus moet leren: moet ik nu elk uur 1 reep nemen, of juist een gel met water? Genoeg vragen om antwoord op te vinden wat voor mij wel en niet gaat werken.

De mountainbikeroute Horst

De route was erg vers, en de sporen moeten nog duidelijk ‘aangereden’ worden. Dus veel losse bosgrond, gecombineerd met regen van de dag ervoor, maakt het al beetje drassig. Het veel ‘zig-zaggen’  leek meer op een limburgse polonaise, en brak mij toch wel op. Ik kon niet lekker in mijn ritme komen. Daarbij zag ik dat mijn voorvork niet goed de klappen opving, dus mijn schouderpartij en polsen kregen goed op hun ‘falie’. Maar niet klagen, doorfietsen!

Na het uitrijden van de ronde, volgens mijn GPS zo’n 20km, zijn we bij de bus terug gekomen. Hier hebben we besloten om in een nabij gelegen plaatsje een terras te bezoeken en wat te eten. Dus met een cooling-down op de fiets ben ik naar America gereden, en hebben we daar heerlijk in de zon genoten van een frietje en een frisdrank. Wat kan het leven dan goed zijn, zo uit het zadel in de zon op het terras in een stoel!

Na een uur rustig eten en uitrusten hebben we afscheid genomen en begon mijn terugreis. Ik was dusdanig op dat ik koos om naar het NS-station te fietsen en met de trein naar Boxmeer te reizen. Vanuit Boxmeer toch weer een 10km fietsen, dus al met al een aardige afstand afgelegd.

Van de route bij Horst heb ik enkele opname (kort) gemaakt, om jullie een indruk te geven wat/hoe het rijden daar is. Ik ben benieuwd naar foto’s, want ook een tweetal fotografen lagen bijna-verdekt opgesteld in het bos. Al met al een geweldige dag met inspanning, afzien, rust, eten, herstellen, goede team-sfeer.

Mijn ‘statistieken’  van deze zondag: er is flink geploeterd!!

Afstand verreden 87,25 km
Energie verbruikt 4.709 kJ

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.