Heerlijk voorjaar

naamloos (31 van 62)Vandaag scheen de zon volop, en na een heerlijke douche de mountainbike gepakt om weer kilometers te maken. Dit keer had ik voorgenomen de rode en groene route te gaan rijden, inclusief heen-en terugreis zou dat weer ca. 60km op de klok geven.

Daarbij wil ik ook eens de sportvoeding proberen, met een ‘eet-schema’ van ca elke 45 minuten. Met 2 repen en 2 gels moet ik vandaag wel uit de voeten komen. Dus heerlijk een warming-up naar de Plasmolen, en daar het bos in de rode route rijdend. De route lag er mooi bij, al aardig opgedroogd en verhard in tegenstelling tot afgelopen keren. En helaas waren er ook wandel-evenementen uitgezet over de bepijlde rode en groene mountainbikeroute, wat het nog eens lastig maakt en met veel bel-geluiden de wandelaars voorzichtig te ontwijken (de loslopende honden vormen eerder een probleem in het natuurgebied). Nabij een punt ergens op de groene route zag ik bij het omkjken dat een pijl verkeerd stond. Ik reed voorheen stug door en dat gaat ook prima, maar ik nam me voor om eens die zijde van de route te volgen. Helaas… doodlopend eind en veel verharde wegen. Dus met wat vertraging en extra kilometers rijden weer de groene route vervolgd.

Al met al was ik met de zon in de rug weer heerlijk aan het rijden, en dat liep op zich goed. Ware het niet dat weer van beide voeten de achillespees hard werd en pijnlijk begon te worden. Dus met licht verzet en soepel trappen elke helling maar overwonnen. En  bij thuiskomst, na zo’n goddelijke warme douche, de hielen met een icepack gekoeld. Nu is de situatie weer stabiel, maar ik moet me nu toch echt inhouden. Ik zou niet willen dat ik dadelijk langdurig niet kan trainen voor Duchenne Heroes. Qua sportvoeding heb ik een gel geprobeerd bij de eerste pauze, aangevuld met een paar slokken water er achteraan.  Moet zeggen dat het wennen is, maar goed te verdragen. De energie-reep met banaan-smaak is wel de favoriet en die ging bij de 2e pauze naar binnen. Al met al heb ik met deze voeding (en een 4 sneetjes bruin brood, grof volkoren/meergranen en chocopasta) geen hongerklop gehad. Dat fietst wel zo lekker!

Volgens de Garmin Edge 810 heb ik wel een nieuw PR gevestigd, met betrekking tot hoogtemeters. In totaal begroot de Garmin deze nu op 646 meter voor deze rit, geregistreerd met Garmin Connect tot nu toe. Wie weet welke records op 12 mei a.s. op de gennepse braderie gebroken gaan worden? Komen jullie ook?

Maar nu eerst, welverdiende rust en een bord heerlijk avondeten.

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.