Weer een week dichterbij…

naamloos (31 van 62)Weer een week dichterbij, dichterbij de start van Duchenne Heroes in september. Verhip, das nog circa een half jaar voorbereiding!! Time flies when having fun, zeker met Erwin en Sieto. Leuke sfeer en energie, dat gaat helemaal goed komen. Nu nog afwachten wanneer de toezeggingen van vele kennissen, familie, vrienden en collega’s nu daadwerkelijk worden vervuld en we het saldo van het team voor Duchenne Heroes zien stijgen. Nog niet overgeboekt? Houdt ons niet langer in spanning en verras ons.

Verder deze week nog een lokale ondernemer benaderd om met ons team in Noord-Limburg een ludiek evenement op te zetten. Ben erg benieuwd, want deze maand verschijnt ons team ook in het blad ‘Topic Maasduinen’ met full-colour foto’s.

En dan ook het trainen. Dagelijks rij ik braaf naar Boxmeer en terug om mijn OV-aansluiting te benutten. Op de GPS heb ik al gezien dat van huis naar werk 57 km fiets-afstand is. Ik hoop volgende week (16-17 maart), onder voorbehoud van redelijk weer, alvast eens deze rit te maken. Da’s goed voor de (oersaaie) duurtraining, en ik kan dan bijna 120km bijschrijven van zo’n rit.

Deze zondag heb ik mij gericht op wat oefeningen rondom beheersen van de fiets. Denk hierbij aan evenwicht/balans oefeningen zoals track-stand (stilstaan op de plaats), achtjes draaien (steeds kortere bochten maken), en wheelies. Nou die wheelies zijn nog niet meer dan het voorwiel met een krachtige trap omhoog te hijsen voor ca. 30-40 cm, maar voldoende om misschien uit te bouwen naar langere rij-afstanden op het achterwiel. Gelukkig merk ik dat mijn lichaam al vroeg ingrijpt in het ‘oh-jee’ moment, dat moet ik nog onderdrukken.

Initieel heb ik ook de spinningfiets gebruikt, maar dat verveelde mij stierlijk: de hartslag van de fietscomputer daar wisselde enorm tussen 50 en 200+ bpm. Niet echt stabiel en betrouwbaar om duurtraining op te rijden… Misschien een lege batterij in de fietscomputer? Geen idee. Het rijden in het bos vind ik leuker om te doen!

Tot zover een korte wekelijkse update, en tot volgende keer!

Niels.

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.