Training lange afstand Niels: 110km ‘no sweat’

naamloos (51 van 62)Vanochtend de stoute fietsschoenen aangetrokken en met de mountainbike er op uit getrokken. Nu om eens te kijken of het mogelijk is met de mountainbike naar het werk te rijden. Aangezien ik met OV toch al 2 uur onderweg ben (inclusief 30 minuten fietsen), ben ik benieuwd hoe dit mij gaat bevallen. Dus om klokslag 9.00uur in de pedalen geklikt en vertrokken….

Heenreis

De route die ik gepland had verloopt vanaf Gennep, Oeffelt, Boxmeer, St. Anthonis (Sint Tunnis!!), Elsendorp, Gemert, Beek en Donk, Lieshout, Gerwen, Nuenen, Eindhoven.

Gelukkig zat het weer mij mee, het was droog en winderig. De saaie stukken vanaf Boxmeer naar Lieshout is gewoon uitzingen: doorstoempen en verstand-op-nul, blik op de hartslagmeter.

Na ca. 2 uur 30 minuten was ik in Eindhoven bij mijn werkgever De Lage Landen gearriveerd. UIteraard op zaterdag weinig activiteit, maar na een korte pauze en wat sportdrank weer aanstalten gemaakt voor de terugreis.

De terugreis

De reis verliep ook hier helemaal droogjes, en winderig. Alleen ik had s’ochtends ontbeten, en ik vrees dat ik nog wel een spreekwoordelijke man met de hamer tegen zou komen. Niet mijn beste vriend, maar iedereen kent hem schijnbaar!

En dat geschiedde dan ook, nabij St. Anthonis en Boxmeer kwakkelde het tempo in. Ik wou wel maar kon niet. Dus op ‘stationair’ toerental rustig peddelen tot ik thuis kwam. En ook weer stopte de tijd met nagenoeg eenzelfde prestatie.

Al met al kon ik op de Polar fietscomputer aflezen dat er 110km afgelegd waren 🙂 Daar ben ik trots op, want de benen en knieen/heupen voelen goed aan. Wel wat last van de fietsbroek, maar dat komt ook doordat je nu heel lang (zeg : continue) zit. Bij mountainbike (off-road) ben je toch dynamischer en zit je soms wel en soms ook niet. Door de lange ritten van vandaag heb ik ook het genot van de Ergon handgrepen ervaren. De bar-ends heb ik mooi kunnen inzetten om eens van positie op het stuur te wisselen. De brede draagvlakken op de grips zijn in staat om gewoon de druk op de pols/zenuwen te verdelen, wat minder slaperige handen/vingers oplevert. Al met al een nuttige verandering aan de fiets.

Bij thuiskomst zag ik dat de ketting mooi ‘ingelopen’ was op het smeermiddel van Finish Line. De was/wax is mooi over alle schakels heen verspreid, in een hele dunne laag. Wellicht dat langdurig trappen in droge omstandigheden dat ook mogelijk maakt, want eventuele kleine opwarming zorgt er misschien voor dat het spul nu goed werkt. In elk geval een stille aandrijflijn, ook heerlijk!

Volgende keer toch maar wat brood of andere (sport)voeding meenemen, want het is frustrerend dat je lichaam er de ‘rem’ op gooit. Maar dat mag ook wel als je op zo’n rit ca. 4.000 kCal verbrandt hebt.

Maar dat is het voor vandaag. Morgen (zondag 17 maart) gaan Sieto, Erwin en ondergetekende naar een bijeenkomst van Duchenne Heroes, waar we meer informatie ontvangen rondom de toerrit die onze grenzen gaat doen verleggen

Groet,

Niels

2 thoughts on “Training lange afstand Niels: 110km ‘no sweat’

    1. Niels Thijssen

      @Marcel: ja dat is inderdaad zo. Iets onervaren toch maar doorgezet met het fietsen en mijn energie-voorraad verbruikt. Lessons learned, dus na vandaag in Amsterdam enkele energierepen geprobeerd bij de meeting van Duchenne Heroes. De bananen-smaak energiereep beviel mij perfect, beter dan de rode bosvruchten-variant.

      Reply

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.