Kilometervreten

Op Goede Vrijdag (29 maart j.l.) had ik mijn training weer gepland staan: om even naar de Drankenmarkt in Roermond te rijden, een van onze sponsoren. Aangezien die lange afstanden over fietspaden toch deel uit maken van de training (duur-triaining/uithoudingsvermogen) is gelijk het nuttige met het aangename gecombineerd. En teamgenoot Sieto kwam eveneens meerijden vanaf Gennep. Tof he?

S’ochtends rond de klok van half 10, stond Sieto bezweet voor mijn deur. Uiteraard eerst even bijgekletst, en onder genot van een bak koffie de spullen gepakt. Met goede moed, geen sneeuw of regen en een frisse temperatuur zijn we met de Garmin als begeleiding naar Roermond gekoerst. Onderweg lekker doorgereden, en verder gepraat over van alles en nog wat.

Zo rond 13.00u waren we dan eindelijk Roermond in gereden, en stonden we voor De drankenmarkt_logoDrankenmarkt. Hier hebben we ons even kunnen verfrissen (schoon, droog shirt aangetrokken) en gelijk een lunch genuttigd. Toch handig als een grote supermarkt er tegenover staat. Ook heb ik even aan Sieto wat korte uitleg en instellingen goed gezet, zodat hij ook mooi van de Garmin gebruik kan maken.

Na een kort telefoontje zijn we naar het huis van Erwin gereden. Heerlijk weinig wind gehad, geen sneeuw, en na ca 20-30 minuten in Reuver gearriveerd. Waar het volgende bakkie koffie genuttigd werd. Hier weer een paar data gereserveerd voor gezamelijke fietstochten/evenementen, en zo te merken zie ik dat iedereen in het team uiterst gemotiveerd is. We tellen de dagen af naar september!

Na een korte proefrit op de Specialized Tarmac van Erwin (man man man, wat is zo’n wielren-fiets oncomfortabel….) zijn Sieto en ik weer verder gefietst. Sieto reed mee tot aan Belfeld, zijn thuis-basis, en ik koers verder naar Gennep. Bij vertrek uit Reuver opperde menig teamlid: ach pak de trein. Maar nee.. ik kan de training gebruiken 🙂 Een dag niet getraind is een dag verspild 😉

Zo rond Wellerlooi merkte ik dat mijn achterband slap geraakte. Verdorie, een lek! Nou ja, oppompen en kijken hoe lang ik er mee kan doorrijden. Want ik had het aardig koud, en mijn handen hadden geen zin om NU de banden te wisselen. Jammer dat de Racing Ralph EVO weinig weerstand biedt, want na de 3e keer oppompen kon ik de boosdoener (een klein splintertje/kiezeltje) er zo uit pulken. Al met al was ik om 18.45u weer thuis op de oprit, moe maar voldaan. Om vervolgens te gaan douchen, omkleden en eten bij een van onze andere sponsoren logo-labella-gennep(Pizzaria/restaurant La Bella in Gennep). Je kan je wel indenken, ik was weinig spraakzaam na een dag kilometer-vreten… Ik kon 147km bijschrijven, en ruim 4600kCal te hebben verstookt. Mijn Garmin had naderhand nog ca. 47% aan accu-capacititeit over, dus die 8-10 uur in september moet haalbaar zijn.

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.