Kick off Duchenne Heroes ’13

duchenneheroes-1Vandaag zijn we als team vanuit het limburgse land vertrokken naar Amsterdam, alwaar een heuse kick-off gehouden werd voor alle deelnemers. Een omvangrijk programma waar nader ingegaan werd op enige details. Ook is het nieuwe koers-shirt voor de Duchenne Heroes 2013 editie officieel getoond!

De ontwikkelingen van Duchenne Heroes

Na een introductie door Tinha Oehl nam Elizabeth Vroom (voorzitter Duchenne Parent Project) het woord over en heette iedereen van harte welkom. Met een aantal slides werd dieper ingegaan op de historie en een vooruitblik op de ontwikkelingen rondom Duchenne en Duchenne Heroes. Adembenemend hoe de ontwikkelingen met inzet van alle vrijwilligers een vogelvlucht heeft genomen, en hoe intensief ook studenten van medische faculteiten/wetenschappen graag hun steentje bijdragen door op Duchenne spierziekte verdere onderzoeken en promoties te realiseren. Fantastisch!

De route van 2013

Dit jaar wordt er gestart in Belgie, en rijden we de eerste dag door Frankrijk weer naar Belgie. Met een kort overzicht staat wederom de zwaarste etappe op de 3e dag gepland. Het mooiste voor ons team is denken we toch de dag vanaf Valkenburg terug naar Nijmegen, mooi rijdend door ons limburgs land, en door de Maasduinen. Ook wetende dat het qua hoogtemeters danwel relatief vlak te noemen is.

Per dag is het als volgt gepland:

  1. Van Dinant (Belgie) door Frankrijk naar Tellin (Belgie);
  2. Van Tellin (Belgie) via St. Hubert naar La Roche;
  3. Via La Roche door Cefna Vallei naar Sart lez Spa;
  4. van Spa door het Munsterwald naar Drielandenpunt door naar Valkenburg (NL);
  5. van Valkenburg via duits-nederlandse grens naar Herkenbosch;
  6. Van Herkenbosch via Venlo naar Arcen;
  7. de laatste etappe: van Arcen door naar Nijmegen, Park Brakkestein.

Als ik (Niels) de geluiden in mijn team hoor: een mooie week genieten (maar ook zeker afzien!)

Banden nader bekeken

Als tweede gastspreker kwam Eric van de Meent naar voren, namens Continental. Eric heeft ook zijn roots en ervaring in de wielersport (specifiek: ook mountainbike) liggen, en gaf een mooie samenvatting weer waaraan een band zoal moet voldoen bij Duchenne Heroes (tenminste: als mountainbike). Naast onderscheid in soort mountainbike (26, 27.5 en 29 inch) kwamen ook zaken als bandenspanning en profiel naar voren. Tevens nam Eric verder van de gelegenheid gebruik door in te duiken op het werven van sponsoren. Aantal nuttige tips zijn besproken en toegelicht met voorbeelden. Voor mijzelf, Niels, zeker bruikbaar/toepasbaar!

De nieuwe jersey

jersey2013

Het koers-shirt waar de 8e editie van Duchenne Heroes mee verreden wordt.

Tenslotte is met een lieftallige dame het koersshirt voor de 8e editie getoond. Door Tenuta is het ontwerp gebouwd op een zwart shirt met (licht)groene accenten en uiteraard de Duchenne Heroes logo (mens met opgeheven mountainbike) en het Duchenne Parent Project logo. Tijdens de pauze die hierna volgde, hebben Erwin, Sieto en Niels gelijk gebruik gemaakt om even te passen. Al met al: alles gaat vaste vormen krijgen en iedereen is super enthousiast.

In de verdere pauze hebben we ook gebruik gemaakt om even wat sportdranken en energie-repen te proeven. Vooral de bananen-smaak energy-bar smaakte mij (Niels) uitstekend. Dat kon ik vast wel gebruiken toen ik zaterdag 16 maart de ‘man met de hamer’ tegen kwam.

Met een kleine goodie-bag en wat PR_materiaal zijn we later weer naar huis gereden en alles op ons in laten werken. Al met al een mooie dag om het ‘wij’ gevoel van alle deelnemers en vrijwilligers te versterken!

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.