Bandenwissel voor Niels

Vandaag een volgende bestelling aan onderdelen ontvangen. Mede door het glibberen en grip-loos ploeteren in de klei/modder op de Rode Route van Groesbeek (mijn werkveld om voor te bereiden op Duchenne Heroes) was ik snel er over uit: ondanks lagere bandenspanning bieden de Schwalbe Racing Ralphs onvoldoende grip om vooruit te komen of te sturen. Vermoeiend dus!

Vandaar de eigen knip getrokken en via Futurumshop de Schwalbe Nobby Nick en een set Ergon handvaten (grips) besteld (om het comfort te verhogen aan het stuur).

De banden

nobbynick-racingralph

Links de ‘Racing Ralph’, rechts de Nobby Nic (double defense) band

De Schwalbe Nobby Nic zijn een grovere terreinband. En bij dit merk kun je ook nog uit diverse compounds kiezen, afhankelijk van voorkeur en werkgebied/terrein. Aangezien ik met Duchenne Heroes zo weinig mogelijk wil lek rijden (middels een doorn/steen/spijker in de band, danwel in de wang (zijkant) van de band) heb ik de Double Defense uitvoering gekozen (de 26 inch variant, 2.25 inch breedte).

Het wisselen is eigenlijk snel te realiseren, en de ‘oude’ banden bewaar ik. Want het is mogelijk om misschien straks in de vlakkere etappes misschien toch maar de lichter lopende Racing Ralph te monteren. Of gewoon later op te rijden 🙂

De grips

ergon-grip

Ergon GS2 (small) grips voor comfort op het stuur

Op mijn stuur waren normale (eenvoudige) grips gemonteerd bij aflevering. Leuk voor een paar uur sturen op een zondagmiddag, maar minder denk ik om 7 dagen van 8-10 uur hiermee door te brengen. Weinig demping, en een beperkt oppervlak om de druk van je bovenlichaam op te verdelen laten zich snel kenmerken door pijn….

Ik vernam positieve geluiden van de fabrikant Ergon, en heb nu de grips vervangen door Ergon GS2, met de “Small”  uitvoering. Ik heb ze even op het gevoel ingesteld qua hellingshoek, evenals de bar-ends. Dan kan ik daarmee van positie wisselen als je lang rijdt en de weg is even egaal te rijden. Of ik er ook meer/beter mee kan klimmen, dat moet ik nog proefondervindelijk ervaren.

Voor zondag kan ik alvast ervaren hoe dit rijdt: nieuwe banden (grof profiel) en deze grips. Het plan is ca 60 km erbij te klokken met mijn teammaten Erwin en Sieto.

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.