Stuurpen gemonteerd

Het heeft even geduurd, maar na de bike-fitting met CyclePlusPerformance (Sander Kuik) is de nieuwe stuurpen binnen gekomen per post. Origineel was een stuurpen met een hoek van 6° gemonteerd, naar beneden lopend (dus -6°). Hierdoor leun ik behoorlijk voorover, wat bij lange ritten rugklachten kan opleveren. Advies was om deze naar +6° te plaatsen (dus letterlijk omkeren) en te zien hoe dat rijdt. Dat rijdt prima, maar de 17° pen is besteld om te zorgen dat ik rechter op zit, en dus meer/beter kracht kan zetten al zittende in het zadel.

En voor de niet-fietsers hier twee foto’s van de +6 graden en +17 graden stuurpen:

Stuurpen origineel op +6 graden.

Stuurpen origineel op +6 graden.

 

Stuurpen nieuw op +17 graden.

Stuurpen nieuw op +17 graden.

Zondag a.s. wil ik deze nieuwe houding aan de tand voelen op het groesbeekse terrein. Zeker een paar klimmen die lastig zijn, daar kan ik ervaren of de kracht beter tot uiting komt! Maar nu eerst (vandaag) mijn verjaardag vieren, en zaterdag samen met vrienden een toast uitbrengen! De laatste aanpassingen op mijn mountainbike zijn besteld en uit eigen middelen bekostigd: een set Ergon handvaten (type Ergon GS2 grip (small size)) en 2 Schwalbe Nobby Nic (met double defense, extra stevig tegen lekrijden op de wanden van de band (snakebite, doornen etc).

De handvaten vervang ik want de huidige bolt-on zijn leuk voor een korte tijd vasthouden. Na 3 uur voel ik enkele zaken in pols/hand afgekneld worden. Laat staan als ik nog langer er op zit… Dus probeer ik deze Ergon handvaten.

Uiteraard gaat het trainen gewoon door!!

 

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.