Bestellingen mountainbike

pat-rose-count-solo2

Derailleur-pat voor een mountainbike.

Intussen druppelen met tussenleveringen weer wat reserve-onderdelen bij die ik zelf besteld en betaald heb. Momenteel wacht ik nog op een nieuwe stuurpen, zodat de hoek van +/-6º naar +/-17º kan. Dit zou dan een rechtere zitpositie voor mij opleveren, en eventuele rugklachten kunnen verminderen. Voorlopig heb ik nog geen rugklachten, maar het is handig om straks sneller te kunnen wisselen als het toch optreedt.

Wat ik wel nu ontvangen heb zijn een tweetal onderdelen voor de derailleur in het achterwiel: de pat. Voor de niet-fietsers onder ons: dit is een licht-metalen onderdeel waar de derailleur aan gemonteerd is tegen het frame aan. Het ophangpunt is echter gevoelig genoeg om bij een schuiver (of een fikse klap van hout/steen bij een afdaling) de derailleur te verbuigen of zelfs af te breken (en zo het frame te beschermen tegen buig-krachten).

foto

De pat waaraan duidelijk de derailleur is gemonteerd.

Het is een onderdeeltje van ‘niets’, maar helaas toch best wel prijzig. En hoe klein het onderdeeltje is: zonder een vervanger kan het onderweg een ware spelbreker zijn. Zeker omdat per merk en model er een (iets) andere variant op zit. Dus van mijn ervaren teamleden heb ik nadrukkelijk opdracht gekregen om zowiezo 1 reserve-pat te hebben. Nu verwacht ik geen tegenslagen in september, maar heb er 2 besteld. Beter mee verlegen dan om verlegen zitten zeg maar.

Komend weekend gaan we als team een mountainbike route van 50 km in de regio van Gennep rijden. Hopelijk houden we het droog en kan elk teamlid een filmpje of foto’s presenteren 🙂 Zondagavond gaan mijn velgen gedemonteerd worden om later die week in Eindhoven gespannen en gericht te worden. Meer daarover in een andere nieuwsflits op onze website.

PS: nu denkt iedereen “die is een sleutelfanaat”. Ja dat ben ik, maar vind het zelf belangrijk om ook onderhoud aan de fiets te kunnen doen. En door je fiets goede aandacht te geven en zaken te controleren voor september de route gereden wordt, dat kan mij hopelijk het nodige ongemak verhinderen (gebroken spaken, verbogen derailleurs, lekke banden etcetera).

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.