Winterstop

De afgelopen tijd is Nederland aardig verrast met een winterseizoen: sneeuw, koude (wat zeg ik: echte vorst!) en spekgladde wegen. Lastig om nu met een noppenband door de opgevroren bosbodem te ploeteren. Maar niet getreurd, onderhoud is en blijft nodig, hetzij regulier hetzij preventief. Zo heb ik de spaakspanning eens nagelopen, en van beide wielen geconstateerd dat er het nodige aan kan verbeteren om spaakbreuk te voorkomen.
Daarom breng ik voor een algehele span-en stelbeurt de beide wielen naar een specialist in Eindhoven. Maar voor het zover is, moet ik eerst weer wat gereedschap halen om de cassette in het achterwiel los te krijgen 🙁 De afspraak staat al vast op 6 februari a.s., en de week er op kan ik de velgen ophalen. Waarom niet naar de gewone fietsenmaker? Heel simpel, de spaken worden te vaak gewoon aangedraaid zodat alleen de slag uit het wiel is. Maar men laat deze niet op spanning brengen om een steviger wiel te krijgen, met gevolg dat je na enige tijd weer langs mag komen.

De ketting heeft een goede wasbeurt gekregen, en is smetteloos vrij van olie en nu kurkdroog. Aangezien ik alleen een of ander zomer-smeermiddel heb, wat niet voldoende is te beschermen, ben ik op aanraden van Erwin de ketting-was van Finish Line aan het testen. 2 flaconnetjes van 120ml binnen gekregen, en na schudden netjes de ketting 2 keer voorzien, met daartussen een droog-moment van een uur. Na enkele dagen opdrogen/uitharden is de ketting tot nu toe stil tijdens het draaien. Al met al is de mountainbike vertroeteld, want zondag 27 januari gaan we als team op de foto gezet worden door fotografe Kim. Meer hierover volgt, want vanaf morgen hoopt ons team volledig uitgerust te worden met digitale videocamera’s (overigens uit eigen middelen bekostigd).

Sponsoring loopt gestaag verder de komende weken. In elk geval weer enkele sponsoren logo-labella-gennepmogen verwelkomen, waaronder Pizzaria La Bella uit Gennep. De eerste ondernemer uit Gennep die Duchenne Heroes zonder moment van twijfelen een gulle donatie schonk! Super! Daar gaan we als team wat mij betreft zeker eens een vorkje prikken! Ook de feestcommissie van het Elzendaalcollege in Boxmeer steunt ons, waar ik voor hen het galabal ga fotograferen (en opbrengsten van de foto-verkoop wederom naar de Duchenne Heroes gaat). Mocht u als ondernemer nog interesse hebben in een leuke periode van enkele maanden actief campagne voeren door ons team? Laat het even weten, via bijvoorbeeld het contactformulier op de site, of maak een donatie over via de sponsor-pagina.

Verder gaat het vinden naar donaties en sponsoren enigszins moeizaam in regio Noord-Limburg. Maar ik geef niet op en ga stug verder, met zoeken naar mogelijke samenwerking tussen bedrijven en ons team, alsmede giften. Alles is welkom! Want het eerste ‘ticket’  is binnen, nu de overige 2 tickets nog! Kunnen we binnenkort uw bedrijf of persoon toevoegen aan de sponsorpagina?

Daarnaast ben ik gestart met het schrijven van een aantal artikelen voor enkele kranten en bladen in de streek. 1 ervan heb ik deze week nog gesproken, en er komt een full-colour artikel op A4 formaat over Duchenne Heroes en ons team in te staan, inclusief een teamfoto die we aanleveren.

Trainen is deze week helaas op een lager pitje geraakt, aangezien ik vorige week net herstellende was van een fikse verkoudheid/griep. En een bewust rust-moment nemen is deel van een gedegen voorbereiding op zo’n evenement als Duchenne Heroes. Maar ik hoop morgen na de fotosessie nog een kleine ronde te gaan rijden met ons team.

Tot de volgende keer!

Niels

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.