Goed onderhoud is het halve werk

Deze week weer druk bezig geweest. Met sponsorwerving mogen we een nieuwe aanwinst bijschrijven: heel hartelijk dank voor uw gift! En ondertussen ook de media actief benaderd. Een interview staat al vast eind januari voor een uitgave in maart, full colour. En van de andere krant kan ik het artikel ter promotie van Duchenne Heroes en ons team ook uitwerken.
Ook mijn werkgever al voorzichtig warm gemaakt en netwerken ontdekt van collega’s die zeer betrokken zijn bij een ander evenement: de Alpe d’HuZes. Ik hoop dat we samen met hen mooie dingen gaan waarmaken voor beide doelen en teams! Als team hebben we ook in Gennep overleg gehouden en bijgepraat hoe het gaat. We zijn allemaal nog uitstekend gemotiveerd!

Onderhoud aan de mountainbike gaat ook gewoon door. Enerzijds uit nieuwsgierigheid (‘hoe zit dat nu?’), anderzijds uit noodzaak. Want na ca. 800-900km is er toch hier en daar een klodder (lager)vet of smeerolie nodig. Dus deze week de derailleur-wieltjes verwijderd, gereinigd (ze waren hartstikke droog!), en opnieuw voorzien van een verse lik vet.

Ook mijn stuur onder handen genomen, zodat de remhandels met 1 vinger bediend kunnen worden (scheelt kramp bij langdurig remmen, en je gebruikt maximaal hefboom-effect om te remmen).

Initieel had ik gedacht om in Mill de toertocht te rijden. Echter, gezien ik de regio redelijkrit-13jan2013-Niels ken en juist hoogtemeters (klimwerk) wil hebben, ben ik last minute toch gegaan voor mijn favourite track vanaf Plasmolen naar Nijmegen en Groesbeek. In elk geval de rode en de groene route gereden, op het dichtgevroren pad veel moeten wennen aan het gedrag van mijn fiets. Onderweg had ik slechts 1 bidon sportdrank bij (ca. 0,7 liter) en 2 Snelle Jelle/peperkoek met noten. Die smaakten overigens goed en heb op 2 momenten in de route even gestopt om hiervan te genieten.

Maar al met al, na lekker rijden mijzelf beloond met een warm bad, en de fiets van een welverdiende poetsbeurt. Op zo’n zondag middag toch nog ruim 50km gereden, ondanks de koude en de zware kriebelhoest/kortademigheid 🙁 Tips om die kriebelhoest/kortademigheid te bestrijden zijn overigens welkom.

Tot volgende blog beste lezers!!

Niels

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.