Week 51-2012: sleutelen

Na de heerlijke rit op maandag, voor de kenners voornamelijk de route Rood en Groen aan elkaar verreden in het Rijk van Nijmegen, weer tot krachten gekomen onder een warme stortdouche. Nog niet eerder was de modder/bosgrond zo zuigend en zacht soppend door de vele regen en de dooi van de hoeveelheid sneeuw. Oh ja, en de bosbouw met machines hielp ook een handje de tracks aardig sompig te houden….

Al goed, veilig thuis gekomen, toch krap 60km verreden en eigenlijk een lekker gevoel er aan over gehouden. Dus die 100km is ook haalbaar als ik 2x rood, 2x groen en de aanrij/retour-route neem. Leuk voor komend jaar 😉

Bij het schoonmaken viel op dat het voorwiel een slepend geluid maakt. Na het reinigen een blik op de remblokken geworpen. Jip… 2 stuks opperdepop… Gaat hard met zand en water, dat slijten van remblokken. Want toen ik later de achterrem inspecteerde, waren ook daar de remblokken op. Gelukkig was dat goed te vervangen. Misschien dat ik ook nog eens mijn zadel moet nameten, want ik vrees dat deze iets te smal is voor mijn bouw.

Qua werving dit keer de nodige bedrijven geinformeerd, in de hoop dat ze aanhaken met dit evenement en ons team steunen. Ook heb ik mijn straat (ca 42 woningen) middels een flyer op A5-formaat al op de hoogte gebracht. Uiteraard zo rond deze feestdagen ook mijn familie uitgenodigd ons te steunen, dus hopelijk helpen alle beetjes. Al met al ga ik (en Erwin ook) gewoon door met werven en trainen 🙂 Mocht je nog niet sponsoren, ik zeg “DOEN!”

Intussen ook de bestelling de deur uit gedaan voor wat materiaal. Een aardig lijstje: 2 stuks energie-drink poeder (citroen en sinaasappelsmaak), 2 setjes remblokken van Magura, setje Royal Blood om de remleidingen mee te spoelen/vullen, diverse soorten vet om e.e.a. te smeren, spuitbus kettingvet/olie. Tja… wat gebruikt wordt slijt en heeft onderhoud nodig. Door de valpartij is er zand binnen gedrongen bij de ‘flippers’ om de achterderailleur mee te bedienen, en nu veert het handeltje niet goed terug. Tijd om grondig te reinigen en lichtjes in te vetten. Hoop dat het daarmee dan verholpen is. In elk geval 6 januari 2013 samen met Erwin een leuke rit onder Roermond gepland, dus dan gaan we onze krachten bundelen 🙂

Tot volgende update beste lezers! Alvast voor jullie en jullie naasten fijne kerstdagen!!!

Laat een reactie achter...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.